ABD Suriye’de İran bağlantılı gruplara ait komuta merkezi ve silah deposunu vurdu

ABD Suriye’de İran bağlantılı gruplara ait komuta merkezi ve silah deposunu vurdu

ABONE OL
23:39 - 12/11/2023 23:39
ABD Suriye’de İran bağlantılı gruplara ait komuta merkezi ve silah deposunu vurdu
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

ABD’nin Suriye’de İran bağlantılı gruplara ait hedefleri vurduğu belirtildi. Savunma Bakanlığı’ndan bir yetkili vurulan hedeflerden birinin komuta merkezi, diğerinin de silah deposu olduğunu kaydetti.

Savunma Bakanı Lloyd Austin operasyonlarda Ebu Kemal ve Mayadin kentleri yakınlarındaki hedeflerin vurulduğunu belirtti.

ABD son bir hafta içinde Suriye’de İran bağlantılı gruplara ait hedefleri bir kez daha vurmuş oldu.

Savunma Bakanı Lloyd Austin 9 Kasım’da Suriye’de İran İslam Devrimi Muhafızları ile bağlantılı hedeflerin ve bağlantılı grupların vurulduğunu açıklamıştı.

İki F-15 uçağıyla yapılan operasyonda, İran Devrim Muhafızları’yla bağlantılı bir silah deposu tesisinin hedef alındığı bilgisi verilmişti.

Austin bölgede bulunan ABD personeli ve üslerinin korunması için başka önlem almaya hazır olduğunu vurgulamıştı.

Pentagon’un Suriye’deki hedeflere yönelik geçen haftaki operasyonu, İran destekli Husi isyancılarının Kızıldeniz üzerinde uçan ABD’ye ait bir insansız hava aracını düşürmesinin ardına rastlamıştı.

Biden “gerekirse yine vururuz” demişti

Hamas’ın 7 Ekim’de İsrail’e saldırısı ve İsrail’in Hamas yönetimindeki Gazze’ye havadan ve karadan başlattığı bombardımanın ardından, ABD’nin Irak ve Suriye’deki üslerine saldırı ve saldırı girişimleri artış gösteriyor.

ABD ve koalisyon askerleri Ekim ayından bu yana Irak ve Suriye’de en az 40 saldırıda hedef alındı. Pentagon’dan yapılan açıklamaya göre 45 ABD askeri hafif beyin travması geçirdi ve hafif yaralandı.

Başkan Joe Biden da geçen hafta Suriye’de İran bağlantılı gruplara ait hedeflerin vurulmasının ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, gerekirse bu grupların yeniden vurulacağını söylemişti.

Amerikalı yetkililere göre bu grupların çoğu İran destekli Irak İslami Direniş adlı örgütün şemsiyesi altında faaliyet gösteriyor. Yetkililer bu grubun 17 Ekim’den bu yana en az 40 saldırı düzenlediğini belirtiyor.

ABD 27 Ekim’de de Suriye’deki tesislere benzer bir saldırı düzenlemişti ve yetkililer vurulan iki tesisin İran Devrim Muhafızları’yla bağlantılı olduğunu kaydetmişti.

VOA tarafından geçilen ABD Suriye’de İran bağlantılı gruplara ait komuta merkezi ve silah deposunu vurdu haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. ABD Suriye’de İran bağlantılı gruplara ait komuta merkezi ve silah deposunu vurdu haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan ABD Suriye’de İran bağlantılı gruplara ait komuta merkezi ve silah deposunu vurdu haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.