ABD Şükran Günü için yola düşüyor

ABD Şükran Günü için yola düşüyor

ABONE OL
08:08 - 22/11/2023 08:08
ABD Şükran Günü için yola düşüyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

ABD’de Şükran Günü nedeniyle bu hafta 55 milyondan fazla kişinin seyahat etmesi bekleniyor. Bu yıl Şükran Günü haftasında seyahat edeceklerin sayısının geçen yıla göre yüzde 2,3 artacağı tahmin ediliyor.

ABD’de en önemli bayram günlerinden biri olan Şükran Günü için her yıl milyonlarca kişi özellikle ülke içinde seyahat ediyor. Seyahatlerde başlıca ulaşım tercihi karayolu oluyor.

Amerikan Otomobil Birliği (AAA) verilerine göre, geçen yıl Şükran günü nedeniyle ABD genelinde 54 milyon 100 bin kişi seyahat etti. Bu kişilerden 48 milyon 300 bini kendi aracıyla karayolunu seyahatini tercih ederken 4 milyon 400 bin kişi havayoluyla seyahat etti. Yaklaşık 1,5 milyon kişi de seyahat için otobüs, tren ya da denizyolları gibi diğer alternatifleri kullandı.

Bu yıl da seyahat edeceklerin büyük çoğunluğunun yine kendi aracıyla karayolu seyahatini tercih edeceği tahmin ediliyor. Bu yıl yaklaşık 50 milyon kişinin karayoluyla seyahat etmesi bekleniyor.

Ekonomistler, geçen yıla göre akaryakıt fiyatlarının bu yıl biraz daha ucuz olmasının da seyahat tercihlerinde etkili olacağını ifade ediyorlar. Buna karşın bu yıl iç hat uçak bileti fiyatlarının geçen yıla göre yüzde 5 arttığı, dış hat uçak bilet fiyatlarının da geçen yıla göre yüzde 5,7 daha ucuz olduğu belirtiliyor.

Buna karşın bu yıl havayoluyla seyahat edeceklerin sayısında yüzde 6,6 tren, otobüs ve denizyolunu kullanacakların oranında da yüzde 11’e yakın artış bekleniyor.

Bu yıl havayoluyla seyahat edecek kişi sayısının 4 milyon 700 civarında olacağı, bunun da 2005 yılındaki Şükran Günü’nden bu yana en yüksek havayoluyla seyahat tercihi olacağı ifade ediliyor.

Trafik yoğunluğu verilerini analiz eden INRIX şirketi de büyük şehirler için hangi saatlerde yola çıkmanın daha uygun olacağına dair veriler yayınladı.

Buna göre Şükran Günü’nden bir gün önce yani Çarşamba günü karayoluyla seyahate çıkmak için en kötü saatler olarak öğlen 2 ve 6 arası, en iyi saatler olaraksa sabah 11’den öncesi gösterildi. Şükran Günü için de karayoluyla seyahat edecekler için yola çıkmak için en kötü yani trafiğin en yoğun olacağı saatler olarak sabah 11 ve öğlen 3 arası, en iyi saatler olarak da sabah 10’dan önce ve akşam 5’ten sonra olarak ifade edildi.

İstatistiklere göre ABD’liler Şükran Günü tatilinde ülke içinde en çok Orlando’ya, ülke dışındaysa en çok Meksika’nın tatil şehri Cancun’a gitmeyi tercih ediyorlar.

VOA tarafından geçilen ABD Şükran Günü için yola düşüyor haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. ABD Şükran Günü için yola düşüyor haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan ABD Şükran Günü için yola düşüyor haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.