ABD Savunma Bakanı Austin’dan sürpriz Kiev ziyaretinde Ukrayna’ya uzun vadeli destek sözü

ABD Savunma Bakanı Austin’dan sürpriz Kiev ziyaretinde Ukrayna’ya uzun vadeli destek sözü

ABONE OL
21:37 - 20/11/2023 21:37
ABD Savunma Bakanı Austin’dan sürpriz Kiev ziyaretinde Ukrayna’ya uzun vadeli destek sözü
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin Rusya işgali altındaki Ukrayna’ya desteğin sürdürülebilirliğinin tartışıldığı bir sırada Kiev’e sürpriz bir ziyarette bulundu. Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenski ile görüşen Austin ABD’nin uzun vadeli desteğini ifade etti.

2022 yılı Nisan ayından bu yana ilk kez Kiev’e giden Savunma Bakanı Austin’a ABD Avrupa Komutanlığı da eşlik etti.

Polonya’dan Ukrayna’ya trenle geçen Austin, Zelenski’ye “Bugün size Amerika’nın sizinle olduğu mesajını getiriyorum. Uzun süre sizinle olacağız” dedi.

Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenski de Austin’a, ziyaretinin Ukrayna için çok önemli bir sinyal olduğunu söyledi; “Sizin desteğinize güveniyoruz. Amerikan halkına müteşekkiriz. Bu zorluklarda, zor aylar va yıllarda bizimleler” ifadelerini kullandı.

Kongre’de görüş ayrılıkları

Austin’ın Ukrayna ziyareti, ABD’de gelecek yıl Kasım ayında yapılacak başkanlık seçimleri yaklaştığı sırada Kongre’de Ukrayna’ya yardım konusunda görüş ayrılıklarının yaşandığı bir döneme rastladı.

Savunma Bakanlığı yetkililerinin Washington’ın hem Ukrayna hem de İsrail’e aynı anda destek verebileceğini söylemesine rağmen, bazı Kongre üyeleri İsrail’e yardımı öncelik olarak görüyor.

ABD Kongresi’nde bir grup muhafazakar Cumhuriyetçi Ukrayna’ya daha fazla yardım gönderilmesine karşı çıkıyor; ancak Cumhuriyetçi ve Demokratlar’ın çoğunluğu hala Ukrayna’ya yardıma destek veriyor.

Bazı üst düzey Ukraynalı yetkililer kapalı kapılar ardında yapılan görüşmelerde askeri yardım teslimatının sıklığının azaldığı konusunda endişelerini dile getiriyor.

Savunma Bakanlığı yetkilileri ise Batı ülkelerinin üretim kapasitesini arttırması sebebiyle mühimmat tedarikinin arttığını belirtiyor.

Almanya bu ayın başında yılsonuna kadar daha fazla miktarda hava savunma sistemi göndereceğini söylemişti.

Ukrayna Savunma Temas Grubu toplantısı yapılacak

6-7 Aralık’ta Washington’da yapılacak ortak Ukrayna-ABD ordusu endüstri konferansı Rusya’nın işgalinin iki yıla yaklaştığı bir sırada Ukrayna’nın kendi silah üretimini güçlendirmeyi amaçlıyor.

Rusya şu anda Ukrayna’nın beşte birini yani yaklaşık yüzde 18’ini kontrol ediyor. Ukrayna’nın ABD Büyükelçisi VOA’ya geçen ay yaptığı açıklamada Kiev’in işgal edilen toprakların yüzde 50’sinden fazlasını geri aldığını söylemişti.

ABD Savunma Bakanı Austin’ın bu hafta Ukrayna Savunma Temas Grubu ile görüşmelere evsahipliği yapması bekleniyor.

Pentagon’a göre Ukrayna’nın ortaklarının Kiev’e askeri yardımın gönderilmesini koordine eden görüşmelere 50’den fazla ülkenin katılacak.

VOA tarafından geçilen ABD Savunma Bakanı Austin’dan sürpriz Kiev ziyaretinde Ukrayna’ya uzun vadeli destek sözü haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. ABD Savunma Bakanı Austin’dan sürpriz Kiev ziyaretinde Ukrayna’ya uzun vadeli destek sözü haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan ABD Savunma Bakanı Austin’dan sürpriz Kiev ziyaretinde Ukrayna’ya uzun vadeli destek sözü haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.