ABD Savunma Bakanı Austin taburcu edildi

ABD Savunma Bakanı Austin taburcu edildi

ABONE OL
22:20 - 15/01/2024 22:20
ABD Savunma Bakanı Austin taburcu edildi
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Prostat kanseri ameliyatından kaynaklanan komplikasyonlar nedeniyle tedavi gören ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, hastaneden bugün taburcu edildi.

Kanser teşhisini ve ameliyatını Biden yönetimi ve kamuoyundan sakladığı için eleştirilerin hedefinde olan Austin’ın nekahat sürecinde evden çalışması bekleniyor.

Süreçle ilgili ilk haberler 6 Ocak’ta basına yansımış, Başkan Joe Biden ve üst düzey yönetim yetkililerine Austin’in hastaneye yattığı 4 Ocak’a kadar söylenmediği ortaya çıkmıştı.

70 yaşındaki Austin kanser teşhisini 9 Ocak’a kadar gizli tuttu. Austin’in Aralık ayı başında rutin kontroller sırasında konulan kanser teşhisiyle 22 Aralık’ta Walter Reed Ulusal Askeri Tıp Merkezi’nde operasyon geçirdiği, 1 Ocak’ta ameliyat kaynaklı enfeksiyon nedeniyle yeniden hastaneye kaldırılarak yoğun bakıma alındığı bilgisi uzun süre saklandı.

Pentagon’un yayınladığı Walter Reed Ulusal Askeri Tıp Merkezi açıklamasında, “Bakan Austin kaldığı süre boyunca iyi bir ilerleme kaydetti ve gücü yeniden toparlanıyor. Kendisi bir dizi tıbbi test ve değerlendirmeden geçirildi. Kaldığı süre boyunca tıbbi ihtiyaçlarının karşılanması için cerrahi olmayan bakım uygulandı. Planlı fizik tedavi ve düzenli takip ile evine taburcu edildi. Bakanın tamamen iyileşmesi beklenmekte” denildi.

Açıklamada, erken ve etkili bir şekilde tedavi edilen kanserin seyrinde de hiçbir sıkıntı olmadığı ve düzenli takibi dışında başka bir tedavi planlanmadığı da kaydedildi.

Pentagon, doktorların tavsiyesi üzerine Austin’ın, tam zamanlı işbaşı yapmadan nekahat sürecini evde geçireceği ve görevlerini uzaktan yerine getireceğini belirtti.

Biden, Austin’ın hastaneye yatışını kendisine söylememesinin bir muhakeme hatası olduğunu söylemiş; ancak Savunma Bakanı’na güvenini esirgememişti.

Ancak Austin’ın hastaneye yatışını saklaması, bir kabine yetkilisinin karar alma yetkilerini bir yardımcısına devretmesi gerektiğinde Beyaz Saray’ı ve diğerlerini bilgilendirme prosedürleri konusunda, yönetim ve Savunma Bakanlığı incelemelerini tetikledi.

Austin’ın gizliliği Kongre’de iki partiden de eleştiri aldı. Temsilciler Meclisi Silahlı Hizmetler Komisyonu Başkanı Alabama Cumhuriyetçisi Mike Rogers konuyla ilgili resmi bir soruşturma başlattığını söyledi. Bazı Kongre üyeleri de Austin’ı istifaya çağırdı.

Austin’ın Pentagon’a ne zaman döneceği ya da kanser tedavisinin işini, seyahatlerini ve diğer kamu görevlerini nasıl etkileyeceği henüz belli değil. Savunma Bakan Yardımcısı Kathleen Hicks, Austin’ın günlük görevlerinden bazılarını üstlenmiş durumda.

Savunma Bakanı’nın hastanede olduğu süre zarfında ABD, Yemen’deki İran destekli Husiler’i hedef alan bir dizi askeri saldırı başlattı. Hastane yatağından çalışan Austin’ın, aralarında ABD Merkez Kuvvetler Komutanı General Erik Kurilla’nın da bulunduğu üst düzey askeri liderlerle telefon görüşmeleri ve Beyaz Saray toplantılarına katıldığı bildirilmişti. Austin’ın saldırıları gözden geçirdiği, yönettiği ve güvenli video üzerinden gelişmeleri izlediği kaydedilmişti.

VOA tarafından geçilen Gizli tuttuğu prostat kanseri ameliyatı kaynaklı sorunlardan hastanede olan ABD Savunma Bakanı Austin taburcu edildi haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Gizli tuttuğu prostat kanseri ameliyatı kaynaklı sorunlardan hastanede olan ABD Savunma Bakanı Austin taburcu edildi haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Gizli tuttuğu prostat kanseri ameliyatı kaynaklı sorunlardan hastanede olan ABD Savunma Bakanı Austin taburcu edildi haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.