ABD Ordusu Husilerin fırlattığı bir füzeyi düşürdüğünü açıkladı

ABD Ordusu Husilerin fırlattığı bir füzeyi düşürdüğünü açıkladı

ABONE OL
23:52 - 24/02/2024 23:52
ABD Ordusu Husilerin fırlattığı bir füzeyi düşürdüğünü açıkladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

ABD ordusu, Yemen’de Husiler tarafından fırlatılan bir balistik füzeyi havada vurarak imha ettiklerini açıkladı.

Amerikan Merkez Kuvvetler Komutanlığı(CENTCOM) tarafından yapılan açıklamada, Yemen’den Aden Körfezi yönüne fırlatılmış bir balistik füzenin vurulduğu belirtildi.

Husiler tarafından fırlatılan füzenin bir petrol tankerini hedef aldığı düşünülüyor.

CENTCOM tarafından X platformunda konuya ilişkin olarak yayımlanan açıklamada, “USS Mason (DDG 87), Yemen’in İran destekli Husi kontrolündeki bölgelerinden Aden Körfezi’ne fırlatılan bir Gemisavar Balistik Füzesini (ASBM) düşürdü. Füze muhtemelen ABD bandıralı, kimyasal/petrol tankeri MV Torm Thor’u hedef alıyordu. Saldırı girişiminde USS Mason ya da MV Torm Thor hasar görmemiş ve herhangi bir yaralanma olmamıştır” ifadelerine yer verildi.

ABD, Hamas’ın 7 Ekim saldırılarının ardından İsrail’in Gazze saldırılarına karşılık olarak Yemen’deki Husilerin ticari gemilere yönelik saldırılarına karşı bölgedeki askeri varlığını arttırırken gemileri korumak için aralarında İngiltere ve Hollanda’nın da bulunduğu ülkelerle bir koalisyon oluşturdu.

VOA tarafından geçilen ABD Ordusu Husilerin fırlattığı bir füzeyi düşürdüğünü açıkladı haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. ABD Ordusu Husilerin fırlattığı bir füzeyi düşürdüğünü açıkladı haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan ABD Ordusu Husilerin fırlattığı bir füzeyi düşürdüğünü açıkladı haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.