“ABD Kongresi üyeleri hükümetin kısmen kapanmasının önüne geçecek geçici bütçe tasarısında ön anlaşmaya vardı” 

“ABD Kongresi üyeleri hükümetin kısmen kapanmasının önüne geçecek geçici bütçe tasarısında ön anlaşmaya vardı” 

ABONE OL
16:22 - 19/03/2024 16:22
“ABD Kongresi üyeleri hükümetin kısmen kapanmasının önüne geçecek geçici bütçe tasarısında ön anlaşmaya vardı” 
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Demokrat ve Cumhuriyetçi ABD Kongresi üyelerinin Ekim ayında başlayan mali yılın geri kalanı boyunca hükümetin finanse edilmesini sağlamak için bir ön anlaşmaya vardıkları bildirildi.

Reuters anlaşmayı, üst düzey bir Cumhuriyetçi Kongre üyesinin yardımcısının Salı günü yaptığı açıklamaya dayandırdı.

ABD-Meksika sınırındaki göçmen akınının Demokrat Başkan Joe Biden ile Cumhuriyetçi selefi Donald Trump arasındaki olası seçim rövanşında önemli bir konu haline gelmesi nedeniyle, son anlaşmazlık noktası İç Güvenlik Bakanlığı’na fon sağlanmasıydı.

Anlaşma, hükümetin kısmi olarak kapanacağı haftasonundan önce Cumhuriyetçiler’in kontrolündeki Temsilciler Meclisi ve Demokratlar’ın çoğunlukta olduğu Senato’dan geçmesi çalışmalarını hızlandırdı.

Bir sonraki bütçe takvimi 22 Mart’ta sona eriyor. Bu da Kongre’yi bekleyen yeni bir kısmi kapanma riski anlamına geliyor.

Kongre bu tarihe kadar, İç Güvenlik Bakanlığı ve Pentagon’un bütçesi üzerinde uzlaşmak durumunda.

Anlaşma, 30 Eylül’de sona erecek mali yıl için yaklaşık 1,66 trilyon dolar olarak gerçekleşmesi beklenen hükümet harcamalarının yaklaşık dörtte üçünü kapsıyor. Ayrıca ABD ordusu, ulaşım, konut ve gıda güvenliği gibi hizmetler için de kaynak içeriyor.

Ancak ülkenin 34,5 trilyon dolarlık ulusal borcu artmaya devam ederken daha fazla sorun da kapıda.

Biden ve Temsilciler Meclisi’ndeki Cumhuriyetçiler bu ayın başlarında, Ekim ayında başlayacak olan bir sonraki mali yıl için keskin zıtlıklar içeren bütçe önerilerini ortaya koydular.

Harcama yasa tasarıları Kongre’nin iki kanadında onaylandıktan sonra Başkan Biden tarafından imzalanarak yürürlüğe giriyor.

Son 40 yılda ABD’de 10 defa hükümet kapandı.

VOA tarafından geçilen “ABD Kongresi üyeleri hükümetin kısmen kapanmasının önüne geçecek geçici bütçe tasarısında ön anlaşmaya vardı”  haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. “ABD Kongresi üyeleri hükümetin kısmen kapanmasının önüne geçecek geçici bütçe tasarısında ön anlaşmaya vardı”  haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan “ABD Kongresi üyeleri hükümetin kısmen kapanmasının önüne geçecek geçici bütçe tasarısında ön anlaşmaya vardı”  haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.