ABD-Kanada Karayolunda Kamyoncuların Salgın Eylemi

ABD-Kanada Karayolunda Kamyoncuların Salgın Eylemi

ABONE OL
21:45 - 09/02/2022 21:45
ABD-Kanada Karayolunda Kamyoncuların Salgın Eylemi
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Kanadalı kamyon şoförlerinin salgın protestosı sürüyor. Amerika’yla Kanada arasındaki karayolu, Kanadalı kamyon ve TIR şoförlerinin hükümetin salgın önlemlerini protestosu nedeniyle dün de kapalı kaldı.

Windsor şehri polis teşkilatı, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, trafiğin başta iki yönlü kapandığını, ancak daha sonra Amerika bağlantılı yolların yeniden açıldığını bildirdi.

Kanada’nın Kamu Güvenliği Bakanı Marco Mendicino, yaptığı açıklamada, Windsor şehrinin belediye başkanı ve yerel yetkililerle görüştüğünü belirterek “Ambassasor Köprüsü aracılığıyla sağlanan tedarik zincirini açık tutmak ve ekonominin çarklarının dönmesini sağlamak için çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki de konuya ilişkin yaptığı son açıklamada “Bu durumun, aşı zorunluluğu uygulamasını aştığı açıktır. Konuyla ilgili Kanadalı muhataplarımızla irtibattayız” ifadelerini kullandı.

Kanada Araç Üreticileri Derneği Başkanı Brian Kingston da köprüdeki aksamalara bir an önce son verilmesi çağrısında bulunarak “Ambassador Köprüsünde yaşanan gecikmeler, on binlerce Kanadalı’nın istihdam edildiği otomotiv sektöründe aksamalara neden olacaktır” diye konuştu.

Kanada, ihracatının yüzde 75’ini Amerika’ya yapıyor ve Kanada’yla Amerika arasındaki Ambassador Köprüsü’nden her gün yaklaşık 8 bin TIR geçiyor.

COVID-19 aşısı zorunluluğuna karşı çıkan kamyon ve TIR şoförleri geçen ay Kanada’nın başkenti Ottowa’nın sokaklarını da trafiğe kapatmıştı. COVID-19’a yakalanan ve bir hafta sonra ilk kez önceki gün kamuoyunun önüne çıkan Kanada Başbakanı Justin Trudeau da protestoların son bulması çağrısında bulunmuştu.

VOA tarafından geçilen ABD-Kanada Karayolunda Kamyoncuların Salgın Eylemi haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. ABD-Kanada Karayolunda Kamyoncuların Salgın Eylemi haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan ABD-Kanada Karayolunda Kamyoncuların Salgın Eylemi haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.