ABD helikopterleri Kızıldeniz’de kargo gemisine ateş açan Husi botlarını batırdı

ABD helikopterleri Kızıldeniz’de kargo gemisine ateş açan Husi botlarını batırdı

ABONE OL
13:29 - 31/12/2023 13:29
ABD helikopterleri Kızıldeniz’de kargo gemisine ateş açan Husi botlarını batırdı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

ABD Donanması’na bağlı helikopterler Kızıldeniz’in güneyinde bir kargo gemisine yönelik Husi militanlarının saldırısını püskürttü.

Amerikan Ordusu tarafından yapılan açıklamada saldırıya katılan dört tekneden üçünün batırıldığı, içindekilerin öldüğü, bir tanesinin de bölgeden kaçtığı kaydedildi.

Açıklamada Danimarka merkezli Maersk denizcilik şirketine bağlı kargo gemisinden gelen tehlike çağrısının ardından USS Eisenhower ve USS Gravely’den havalanan helikopterlerin, teknelerden açılan ateşe savunma amaçlı karşılık verdikleri kaydedildi.

Denizcilik şirketinden yapılan açıklamada olay teyit edildi, mürettebatın güvende olduğu ve gemide yangın çıkmadığı kaydedildi.

Yemen’deki Husi militanları Filistinliler’e desteklerini göstermek için son dönemde Kızıldeniz’de gemilere saldırılarını arttırmış durumda.

Türkiye’de de temsilciliği bulunan Maersk olay sonrası Kızıldeniz’deki bütün faaliyetlerini 48 saatliğine askıya aldı.

VOA tarafından geçilen ABD helikopterleri Kızıldeniz’de kargo gemisine ateş açan Husi botlarını batırdı haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. ABD helikopterleri Kızıldeniz’de kargo gemisine ateş açan Husi botlarını batırdı haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan ABD helikopterleri Kızıldeniz’de kargo gemisine ateş açan Husi botlarını batırdı haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.