ABD-Güney Kore Ortak Askeri Tatbikatı Yapılıyor

ABD-Güney Kore Ortak Askeri Tatbikatı Yapılıyor

ABONE OL
11:26 - 22/08/2022 11:26
ABD-Güney Kore Ortak Askeri Tatbikatı Yapılıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

ABD ve Güney Kore, son yılların en büyük ve kapsamlı ortak askeri tatbikatına başladı.

Tatbikat, Kuzey Kore’nin bölgede füze denemeleri ve nükleer tehditlerini arttırdığı bir dönemde yapılıyor.

“Ulchi Özgürlük Kalkanı” adı verilen tatbikat 1 Eylül’e kadar sürecek.

COVID-19 salgın sürecinde ertelenen tatbikatlar sonrası yapılan son yılların en kapsamlı askeri tatbikatının, ABD ve Güney Kore’nin bölgenin güvenliğine yönelik taahhüdünün bir işareti olduğu yorumu yapılıyor.

Tatbikata kara, hava ve deniz kuvvetlerinden binlerce asker katılıyor.

Güney Kore’nin Mayıs ayında göreve gelen Devlet Başkanı Yoon Suk-yeol, ABD ile ortak tatbikatları “normalleştirme” ve Kuzey’e karşı caydırıcılığı artırma sözü vermişti.

Güney Kore ve ABD’nin tatbikat için ön eğitimlere başlamasının ardından Kuzey Kore geçen hafta, batı kıyısından iki seyir füzesi ateşlemişti.

Bu arada, Seul Savunma Bakanlığı, müttefiklerin bu yaz aralarında binlerce askerin yer aldığı tugay düzeyinde bir eğitimin de bulunduğu 11 saha eğitim programı düzenleyeceğini açıkladı.

Bakanlık, Kuzey Kore’nin Güney’in başkentini hedef alan artan füze tehditlerine daha iyi karşı koymak için füze tespit yeteneklerini geliştireceğini ve yeni bir önleme sisteminin erken konuşlandırılması için bastıracağını bildirdi.

VOA tarafından geçilen ABD-Güney Kore Ortak Askeri Tatbikatı Yapılıyor haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. ABD-Güney Kore Ortak Askeri Tatbikatı Yapılıyor haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan ABD-Güney Kore Ortak Askeri Tatbikatı Yapılıyor haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.