ABD Dışişleri Bakanı Filistin’deki can kayıplarına dikkat çekti

ABD Dışişleri Bakanı Filistin’deki can kayıplarına dikkat çekti

ABONE OL
03:02 - 11/11/2023 03:02
ABD Dışişleri Bakanı Filistin’deki can kayıplarına dikkat çekti
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken yaptığı açıklamada, hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısının artmasına değindi ve sivillerin korunması için daha fazlasının yapılması gerektiğini söyledi.

ABD Dışişleri Bakanı’nın yaptığı açıklama, kınamaya yakın ifadeler kullanması nedeniyle dikkat çekti. ABD medyası da Blinken’ın Filistin’deki sivillerin ölümü konusunda ilk kez bu tonda bir açıklama yaptığına dikkat çekti.

Blinken, 9 günlük Ortadoğu ve Asya seyahati ve temaslarının ardından Hindistan’ın Yeni Delhi şehrinde düzenlediği basın toplantısında yaptığı konuşmada “Geçtiğimiz haftalarda çok fazla sayıda Filistinli öldürüldü çok sayıda Filistinli acı çekti. Filistinlilere zarar gelmesini önlemek ve onlara ulaşan yardımı en üst düzeye çıkarmak için mümkün olan her şeyi yapmak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Gazze’de Filistinli yetkililerin açıklamasına göre 7 Ekim’den bu yana 10 binden fazla kişi hayatını kaybetti.

ABD Dışişleri Bakanı, ülkesinin daha fazla insani yardım ulaştırmak ve sivillerin daha fazla korunmasını sağlamak için somut planları olduğunu ancak bu hedeflere ulaşmanın bir süreç olduğunu söyledi.

Blinken “Bu bir süreç ve her zaman bir düğmeye basıp ışıkları yakmak kadar kolay olmuyor ama ilerleme gördük. Sadece daha fazlasını görmemiz gerekiyor” diye konuştu.

İsrail, 7 Ekim’de Hamas’ın düzenlediği ve bin 400’den fazla kişinin öldüğü 240 civarında kişinin kaçırıldığı saldırıların ardından Gazze’ye önce hava sonra da kara operasyonları başlattı.

Abluka altına alınan Gazze’de yetkililerin açıklamalarına göre şu ana kadar 10 binden fazla kişi hayatını kaybetti. Bölgede enerji, temiz su ve gıda konularında da ciddi sıkıntılar yaşanıyor.

Beyaz Saray’dan dün yapılan açıklamada, İsrail’in Gazze’ye insani yardım ulaştırılması amacıyla günde 4 saat saldırılara ara verileceği belirtilmişti.

VOA tarafından geçilen ABD Dışişleri Bakanı Filistin’deki can kayıplarına dikkat çekti haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. ABD Dışişleri Bakanı Filistin’deki can kayıplarına dikkat çekti haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan ABD Dışişleri Bakanı Filistin’deki can kayıplarına dikkat çekti haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.