ABD Askerleri Doğu Avrupa Yolunda

ABD Askerleri Doğu Avrupa Yolunda

ABONE OL
14:57 - 04/02/2022 14:57
ABD Askerleri Doğu Avrupa Yolunda
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Ukrayna ile Rusya arasında artan gerilimde ABD’nin Doğu Avrupa’ya göndereceği askerlerin bir kısmı Kuzey Carolina’daki Fort Bragg askeri üssünden havalanan uçakla yola çıkıyor.

Reuters haber ajansına göre çoğu 82’nci Hava Bölüğü’nden yaklaşık bin 700 asker Polonya’da konuşlandırılacak; 300 asker de Almanya’ya gönderilecek.

ABD, 2 Şubat’ta yaptığı açıklamada Doğu Avrupa’yı Rusya’nın Ukrayna sınırında asker konuşlandırmasıyla yükselen gerilimin olası sıçramalarından korumak amacıyla yaklaşık 3 bin ek askeri Polonya ve Romanya’ya göndereceğini bildirmişti.

Rusya’nın asker yığınağı, Kiev’in ve Batı’nın Moskova’nın bir işgale hazırlanıyor olabileceğinden endişe etmesine neden oluyor. Rusya ise Ukrayna’yı işgal edeceği iddialarını reddediyor ve Washington’u krizin çözülmesi çağrılarını görmezden gelmekle suçluyor.

ABD Savunma Bakanlığı Sözcüsü John Kirby de Doğu Avrupa’ya asker gönderilmesi konusunda yaptığı açıklamada bu adımın müttefiklere güvence vermek amacıyla atıldığını belirtmişti. Kirby bunun ABD’nin herhangi bir saldırıya karşı savunma kararlığını ortaya koyduğunu söylemişti.

Kirby, Romanya’ya gidecek bin kadar askerin hafif zırhlı askeri birlikler olduğunu ve hali hazırda o ülkede bulunan yaklaşık 900 ABD askerine ek olarak yollanacaklarını kaydetmişti.

Pentagon ayrıca, ABD’deki yaklaşık 8 bin 500 askerini Avrupa’ya konuşlandırma olasılığı dahilinde alarma geçirdi.

Yetkililer, ek birimlerin yakında daha fazla teyakkuza geçirilebileceği olasılığına dikkat çekiyor. ABD’nin hali hazırda Avrupa’da kalıcı olarak konuşlanmış kuvvetler ve Polonya gibi yerlerde düzenli rotasyonların bir parçası olarak 75 bin ile 80 bin arasında askeri bulunuyor.

VOA tarafından geçilen ABD Askerleri Doğu Avrupa Yolunda haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. ABD Askerleri Doğu Avrupa Yolunda haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan ABD Askerleri Doğu Avrupa Yolunda haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.