ABD 90 Ülkeye Seyahat Uyarısını Kaldırdı

ABD 90 Ülkeye Seyahat Uyarısını Kaldırdı

ABONE OL
12:20 - 19/04/2022 12:20
ABD 90 Ülkeye Seyahat Uyarısını Kaldırdı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri (CDC), Türkiye’nin de aralarında yer aldığı 90 ülkeyi COVID-19 önlemleri kapsamında “seyahat edilmemesi gereken ülkeler” listesinden çıkardı.

Karardan önce CDC’nin “seyahat edilmemesi gereken ülkeler” uyarısında bulunulan 4’üncü kategorisinde yer alan Türkiye, “aşısızsanız gitmeyin” tavsiyesi verilen 3’üncü seviyeye alındı.

Bu kategoride Türkiye’nin yanı sıra, İngiltere, Fransa, İsrail, Avustralya, Yunanistan, Hong Kong, İtalya, Japonya, Güney Kore, İspanya ve Rusya da bulunuyor.

Alınan kararla CDC’nin “seyahat edilmemesi gereken ülkeler” listesinde hiçbir ülke kalmazken, ABD Dışişleri Bakanlığı geçen hafta uluslararası destinasyonlar için “seyahat etmeyin” tavsiyelerinin azaltıldığını bildirmişti.

ABD havayolları şirketleri Amerikan yönetiminden uluslararası uçuşlar öncesi negatif COVID-19 testi zorunluluğunun kaldırılmasını istiyor.

Konuyla ilgili henüz bir adım atılmazken, ülkede yabancı yolcuların tamamının aşılı olması şartı bulunuyor.

VOA tarafından geçilen ABD 90 Ülkeye Seyahat Uyarısını Kaldırdı haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. ABD 90 Ülkeye Seyahat Uyarısını Kaldırdı haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan ABD 90 Ülkeye Seyahat Uyarısını Kaldırdı haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.