*** ABC fuarına yoğun ilgi

ABONE OL
00:45 - 16/06/2019 00:45
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

 

ABC fuarına yoğun ilgi

Almanya’nın Hamburg kentinde "Altona team.arbeit" adlı çalışma kuruluşu tarafından ailelere günlük yaşamlarında yardımcı olmak amacıyla ABC Fuarı düzenlendi

Hamburg’un Altona İlçesi Belediye Meclisi konferans salonunda düzenlenen fuara "Altona team.arbeit" temsilcisi Armin Goos, bu kuruluşta çalışan Nesrin Ekiz, Janett Pratorios, Janina Schaenig, Weibke Fulde’nin yanı sıra fuarda stant kuran bazı göçmen kuruluşlar, aileleri çeşitli konularda bilgilendirdi.

Goos, yaptığı açıklamada, fuarın özellikle ailelere yönelik olarak düzenlendiğine dikkati çekerek, "Altona ilçesinde çok sayıda göçmen aile yaşamakta. Aileler çocuklarını anaokuluna nasıl göndereceklerini, çocukları ile ilgili sorun olduğunda hangi danışma merkezine ya da gençlik dairesine başvuracağını bilmiyor. Biz de bu fuarla aileleri, günlük yaşamda karşılaştığı zorluklara karşı bilgilendirmeyi amaçladık" dedi.

hamb-abc-fuari-c.jpg

Flaks Altona Nord Kadın Dayanışma Merkezinde sosyal pedagog olarak görev yapan Serpil Kuruvak-Volkland da özellikle göçmen kadınların kendilerini eğitebilmesi için danışma merkezinde Almanca ve bilgisayar kursu gibi eğitici programların verildiğini belirtti.

Kiss Hamburg adlı Terapi Grubu İrtibat ve Bilgi Merkezinde çalışan pedagog Christa Hermann ise, kronik hastalığı olan ya da psikolojik rahatsızlığı bulunan göçmenlere yardımcı olduklarını ifade ederek, 040-39926353 numaralı telefon hattında çarşamba günleri 14.00-18.00 saatleri arasında Türkçe danışmanlık hizmeti sunduklarını söyledi. (aa)

hamb-abc-fuari-b.jpg

Süheyla KAPLAN – Hamburg 

Inal

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.