AB Büyükelçisi’nden HDP’ye Taziye Ziyareti

AB Büyükelçisi’nden HDP’ye Taziye Ziyareti

ABONE OL
16:42 - 21/06/2021 16:42
AB Büyükelçisi’nden HDP’ye Taziye Ziyareti
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delegasyonu Başkanı Nikolaus Meyer-Landrut ve beraberindeki heyet, Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir İl Örgütü’ne yapılan silahlı saldırıda hayatını kaybeden Deniz Poyraz için taziye ziyaretinde bulundu.

Büyükelçi Meyer-Landrut’un İzmir’deki programı kapsamında HDP il binasına yaptığı ziyarette, AB Basın Müşaviri Miray Akdağ, AB Delegasyonu Birim Başkanı Alexander Fricke ve AB Delegasyonu Proje Yöneticisi Lisa Westling de yer aldı. AB heyetini, HDP İzmir milletvekili Murat Çepni, il eş başkanları Kadir Baydur ve Besriye Tekgür ile Barış Anneleri Meclisi üyeleri karşıladı. Binayı gezerek incelemelerde bulunan ve saldırıya ilişkin bilgi alan AB heyetine, Poyraz’ın saldırı anında kahvaltı yaptığı anlatılarak binada kurşun isabet etmesi sonucu oluşan hasarlar gösterildi.

Poyraz için oluşturulan anı köşesine karanfil bırakarak taziye dileklerini yazan Meyer-Landrut, olaydan büyük üzüntü duyduğunu kaydetti. Büyükelçi yaptığı açıklamada, “Geçen hafta İzmir’de HDP merkezine gerçekleştirilen elim saldırıyı kınamak üzere burada bulunuyorum. Saldırıda hayatını kaybeden genci anmak, ailesinin acılarını paylaşmak ve HDP il teşkilatına taziyelerimi sunmak üzere burada bulunuyorum” ifadelerini kullandı.

Büyükelçi, Poyraz’ın vurulduğu yerde saygı duruşunda bulundu

Dayanışma için büyükelçiye teşekkür eden HDP İzmir İl Eş Başkanı Besriye Tekgür, “Aslında yapılan saldırı sadece HDP’ye ya da Deniz yoldaşımıza yapılmadı, tüm Türkiye halkına ve demokrasiye yapıldı. Bundan sonra umarız iktidar ve etrafındakiler, dilini ve muhaliflere karşı söylemlerini daha dikkatli kullanırlar” dedi. Açıklamaların ardından AB heyeti ve parti yöneticileri arasında basına kapalı olarak görüşme gerçekleştirildi.

VOA tarafından geçilen AB Büyükelçisi’nden HDP’ye Taziye Ziyareti haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. AB Büyükelçisi’nden HDP’ye Taziye Ziyareti haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan AB Büyükelçisi’nden HDP’ye Taziye Ziyareti haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.