AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bağıra bağıra
‘’Türkiye Bir Hukuk Devletidir!’’ Demez mi?
Türkiye’de ve dünyada demokrasiden yana hukuktan yana olanlar kulaklarına inanamadılar!
AKP- FETÖ ortaklığı, Laik Türkiye Cumhuriyeti’ni TALİBAN-IŞİD-DEAŞ anlayışındaki bir uydurulmuş İslam Rejimine dönüştürmek için FETÖ’nün okullarında yetiştirilen Yargıç, Savcı, Asker ahlakı kiralık gazetecilerle ve bürokratlarla yasalara ve anayasaya aykırı bir kıyım süreci başlattılar.
Sahte belgelerle aydınlar, askerler, siyasiler tutsak edildiler, öldürüldüler!
31 Mart 1909 Yılında Meşrutiyet ilanıyla başlatılan modernleşmeye karşı Abdulhamit’in desteklediği Derviş Mehmet öncülüğündeki yobazlar, şeriat istemiyle kanlı bir isyan başlattılar.
Birçok aydın, yenilikten yana asker ve subaylar katledildiler.
Bu gerici isyana karşı Selanik’ten yola çıkan Mahmut Şevket Paşa ve Kurmay Başkanı Kolağası Mustafa Kemal komitasındaki Harekat Ordusu İstanbul’a girerek isyanı bastırdılar.
Derviş Mehmet ve gerici şeriatçılar Topcu Kışlasına sığınarak teslim olmayı reddedince
Topçu Kışlası top atışına tutularak yıkıldı ve isyancılar teslim alındı.
Recep Tayyip Başbakanlığında AKP Hükümeti 31 Mart Gerici isyanına sahip çıkarak Topçu Kışlasını yeniden yaptırmak amacıyla Gezi Parkındaki ağaçları kesme girişimi başlattılar.
Bu harekete sadece-Bayburt– dışında tüm illerde demokratik bir direniş hareketi olarak başladı.
Hatta Kılıçdaroğlu liderliğindeki CHP bile bu haklı direnme haraketlini desteklemedi.
Ama her inançtan vatandaşlar bu haklı direnişe katıldılar.
Gezi Direnişçileri, bu harekete katılan Dindar Vatandaşların polis gazından, copundan zarar görmemesi için çevresinde gövdelerini siper ederek rahatça Namazlarını kılmalarını sağladılar.
Bu direnişe sanatçı, siyasetçi, yazar, bilim adamları yanında Zekeriya Beyaz, Hüsamettin Cindoruk yanında AKP yandaşı Ahmet Hakan, Tamer Karadağlı, Ç,Şafak Sezer, Yavuz Bingöl gibi birçok kişi katılmışken, 13 yıl sonra Ayşe Barım gibi bir oyuncu menajeri tutuklanmakta!
Gezi Direnişine karşı bir tek insanın kılına dokunulamazken, direnme hakkını kullanan gençler aydınlar darp edildiler, AKP yandaşlarınca şiddete uğramak yanında katledildiler! (*1)
Bu karara rağmen tarikatların ve MHP yandaşı Yargıtay bu kararı tanımazken
Bahçeli, bu AYM üyelerinin görevden alınmasını bile önerdi! (***3)
Anayasa’nın 153. Maddesinde ‘’Anayasa Mahkemesi’nin kararları kesindir. Anayasa Mahkemesi kararları Resmi Gazete’de hemen yayınlanır ve Yasama-Yürütme ve Yargı organlarını, İdare Makamlarını, Gerçek ve Tüzel kişileri bağlar!’’
RTE; videoları elimde dediği ‘’Camide İçki İçtiler’’ bebekli bir kızımızı darbedip üzerine işedile’’r diye bar bar bağırmıştı (**2)
AYM, Can ATALAY, Osman KAVALA, Mücella YAPICI- Tayfun KAHRAMAN, Çiğdem MATER
Gezi Direnişine katıldıkları için mahkum oldular.
AYM bu kişilerin suçsuz olduğuna karar vererek serbest bırakılmasını istemesine rağmen Erdoğan:
‘’Anayasa Mahkemesi kararlarına uymuyorum, saygı da duymuyorum!’’ Diyerek kararın uygulanmasını engelledi!
Ayrıca Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi AİHM Kararına rağmen Türkiye’de ‘’on milyon üzerinde yasadışı kaçakları Türkiye’de tutma karşılığı AB ve Özellikle Almanya’da SPD: AYM ve AİHM kararlarını uygulamama kararını uygulamaya koyuyor!
Bir Sosyal Demokrat olarak SPD’nin kararını kınamama
AKP yandaşlarını, MHP yandaşlarını anlıyorum ama
Sosyal Demokrat olduğunu söyleyen arkadaşların beni kınamalarına
Ne diyeyim?
Yıldız AKALIN
(*1) Ayrıca polis güçleri yanında birçok AKP yanlısı katillerce dövülerek, bıçaklanarak Mehmet Ayvalıtaş, Ahmet Cömert, Ethem Sarısülük, Ali İsmail Korkmaz, Ahmet Atakan, 14 yaşındaki Berkin Elvan, Burak Can, Elif Çermik öldürüldü ve yüzlerce insan yaralandı.
(**2) Aradan 13 yıl geçmesine rağmen RTE elinde olduğunu iddia ettiği videoları yargıya bile vermedi.
Ayrıca Cami İmamı ‘’gençlerin asla camide içki içmediklerini söylediği için, sürgüne gönderildi.
(***3) FETÖ ortaklığı bittikten sonra AKP’ye biat eden Yargıç ve Savcılar yanında AKP Örgütünde Avukat olan parti görevlileri (1154 kişi) yasalara uygun olmadığı halde Hakim ve Savcı olarak atandı)
ALMANYA
10 saat önceALMANYA
11 saat önceALMANYA
11 saat önceALMANYA
12 saat önceALMANYA
15 saat önceGÜNCEL
17 saat önceGÜNCEL
17 saat önce