ABD’de Powerball Piyangosu 1,5 Milyar Dolara Çıktı

ABD’de Powerball Piyangosu 1,5 Milyar Dolara Çıktı

ABONE OL
22:08 - 03/11/2022 22:08
ABD’de Powerball Piyangosu 1,5 Milyar Dolara Çıktı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

ABD’nin en büyük piyangolarından Powerball’da 1,2 milyar dolarlık dev ikramiye dün gece de kimseye çıkmayarak devretti. Cumartesi gecesi yapılacak yeni çekilişte ikramiye 1,5 milyar dolara ulaşarak, ABD tarihindeki üçüncü en büyük piyango ödülü oldu.

Powerball’un büyük ikramiyesini 3 Ağustos’tan bu yana kimse kazanamadı ve altı sayının tamamını tutturan kimse olmadan arka arkaya 39 çekiliş yapıldı.

Üç aylık piyango boşluğunun arkasında ise basit bir matematik var. Büyük ikramiyeyi kazanma ihtimali 292,2 milyonda bir.

Yeni 1,5 milyar dolarlık ödül, aslında 29 yıl boyunca yıllık olarak ödenen bir yıllık ödemeyi tercih eden kazananlar için. Neredeyse tüm kazananlar, vergi kesintileri sonrası ödenen toplam miktarı tercih ediyor. Cumartesi yapılacak çekiliş için bu miktar, 745,9 milyon dolar. Mali danışmanlar ise nakit tercihinin bir hata olabileceğini söylüyor.

Associated Press haber ajansının konuştuğu bazı mali danışmanlar, kendi uzmanlıklarıyla bile kötü yatırım kararları verme riskini önemli ölçüde azaltacağı için yıllık ödemeyi tercih edeceğini söylüyor.

Nakit ve yıllık ödeme seçenekleri arasındaki uçurum daha da büyüdü. Zira enflasyon, faiz oranlarında artışa neden oldu ve bu da potansiyel olarak daha büyük yatırım kazançları ile sonuçlandı. Yıllık ödemelerde, ikramiye nakit parası esasen yatırıma dönüştürülüyor ve daha sonra otuz yıl boyunca kazananlara ödeniyor.

Yıllık ödeme planı kapsamında, kazananlar anında bir ödeme alacak ve ardından toplam 1,5 milyar dolara ulaşana kadar her yıl yüzde 5 oranında artan 29 yıllık ödeme alacaklar.

Nakit para alan piyango talihlileri ise ya kazançlarını beklemek istemiyor ya da ikramiye ile yatırım yapıp yıllık ödemenin sunacağından daha fazla paraya sahip olabileceklerini düşünüyor.

Bazı mali danışmanlar da Powerball’un yıllık gelirinin, ikramiyenin nakit ödülünün yüzde 4,3’lük bir yatırım kazancı varsaydığına dikkat çekiyor. Talihlinin bu noktada, nakit para ile yüzde 4,3’lük kazançtan daha fazlasını başarıp başaramayacağını düşünmesi gerekiyor.

Powerball 45 eyaletin yanısıra başkent Washington, Porto Riko ve ABD Virgin Adaları’nda oynanıyor.

VOA tarafından geçilen ABD’de Powerball Piyangosu 1,5 Milyar Dolara Çıktı haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. ABD’de Powerball Piyangosu 1,5 Milyar Dolara Çıktı haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan ABD’de Powerball Piyangosu 1,5 Milyar Dolara Çıktı haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.