ABD’den Bulgaristan’a Kırım Tepkisi

ABD’den Bulgaristan’a Kırım Tepkisi

ABONE OL
13:05 - 22/11/2021 13:05
ABD’den Bulgaristan’a Kırım Tepkisi
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

ABD, Bulgaristan Cumhurbaşkanı Rumen Radev’in Kırım’la ilgili açıklamalarına tepki gösterdi. ABD’nin Sofya Büyükelçiliği tarafından yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanı Radev’in Kırım’ı ‘Rus toprağı’ olarak nitelendirmesinden kaygı duyulduğu ifade edildi.

AB üyesi Bulgaristan’da Pazar günü yapılan seçimleri kazanan ve ikinci dönem görevine başlayan Cumhurbaşkanı Rumen Radev, Rusya’nın 2014 yılında ilhak ettiği Kırım’la ilgili değerlendirmelerde bulundu. Radev, Kırım’ın Rus toprağı olduğunu savundu. Seçim kampanyası kapsamında yaptığı bir konuşmasında Radev, AB’yi de Rusya’yla diyalogu düzeltmeye çağırmıştı. Radev, Bulgaristan’ın NATO müttefiki ülkelerle bağlarını güçlü tutmaya devam edeceğini söylerken Rusya’ya da sıcak mesajlar verdi.

ABD’nin Sofya Büyükelçiliği tarafından yapılan açıklamada “ABD, G7 ülkeleri, Avrupa Birliği ve NATO, Rusya’nın ilhak girişime ve süren işgaline karşı net bir biçimde tavrını ortaya koymaktadır ki Kırım, Ukrayna toprağıdır” ifadelerine yer verildi.

Bulgaristan Cumhurbaşkanı’nın açıklamaları, Ukrayna’da da sert eleştirilere ve protestolara neden oldu. Bulgaristan’da Radev’e muhalif isimler de açıklamaları eleştirdi. Radev’in yakın çevresi Kırım’ın ilhakının uluslararası hukuka aykırı olduğu açıklamasını yaparak tepkileri azaltmaya çalıştı. Bulgaristan, Rusya’nın en yakın müttefiki ülkelerden biri olarak biliniyor ve iki ülke arasındaki sıcak ilişkiler komünizm döneminden sonra da sürüyor.

VOA tarafından geçilen ABD’den Bulgaristan’a Kırım Tepkisi haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. ABD’den Bulgaristan’a Kırım Tepkisi haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan ABD’den Bulgaristan’a Kırım Tepkisi haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.