Taleban Kabil’den Yabancıların Uçuşlarına İzin Verecek

Taleban Kabil’den Yabancıların Uçuşlarına İzin Verecek

ABONE OL
11:29 - 09/09/2021 11:29
Taleban Kabil’den Yabancıların Uçuşlarına İzin Verecek
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Afganistan’da geçici kabinesini açıklayan Taleban yönetimi, ülkedeki yabancıların Kabil Havalimanı’ndan düzenlenecek uçuşlarla, Afganistan’dan ayrılmasına müsade edilmesi kararı verdi.

Reuters Haber Ajansı’na bilgi veren isminin açıklanmasını istemeyen bir ABD’li yetkili, Biden yönetiminin Özel Temsilci Zalmay Halilzad aracılığıyla Taleban’a yönelik uçuşlar konusunda yaptığı baskıların sonuç verdiğini söyledi.

Ancak Mezar-ı Şerif şehrindeki ABD vatandaşları ve yabancıların da bu şehirden yapılacak uçuşlarla ülkeden çıkmalarına izin verilip verilmeyeceği netlike kazanmadı. ABD yönetimi Afganistan genelinde yaklaşık 200 kadar ABD vatandaşı bulunduğunu açıklamıştı. Yönetim bu kişilerin istedikleri anda Afganistan’dan ayrılmalarına olanak tanınması için Taleban’la irtibat halinde olduklarını belirtiyordu.

Dün Beyaz Saray’da yapılan basin brifinginde konuya ilişkin soruları yanıtlayan Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki de Biden yönetiminde hiç kimsenin ya da uluslararası kamuoyunun, açıklanan geçici hükümet üyelerinin saygın kişiler olduğunu savunmadığını ancak kendilerinin Afganistan’daki ABD vatandaşlarının güvenliği ve tahliyesi açısından Taleban yönetimiyle görüşmek durumunda olduklarını söyledi.

Bu açıklamaya paralel olarak Avrupa Birliği de geçici hükümeti onaylamadığını ancak Afganistan’a insani yardımda bulunmaya hazır olduğunu belirtti. Suudi Arabistan yönetimi de yeni açıklanan kabinenin Afganistan’da güvenliğin tesisine yardımcı olmasını umduğunu dile getirdi.

VOA tarafından geçilen Taleban Kabil’den Yabancıların Uçuşlarına İzin Verecek haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Taleban Kabil’den Yabancıların Uçuşlarına İzin Verecek haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Taleban Kabil’den Yabancıların Uçuşlarına İzin Verecek haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.