Türkiye’de Aşı Yapılan Kişi Sayısı 50 Milyonu Geçti

Türkiye’de Aşı Yapılan Kişi Sayısı 50 Milyonu Geçti

ABONE OL
23:06 - 01/07/2021 23:06
Türkiye’de Aşı Yapılan Kişi Sayısı 50 Milyonu Geçti
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Türkiye’de aşılanan kişi sayısı 50 milyonu geçti. Türkiye’de bugün itibariyle aşılanan kişi sayısı 50 milyonu aşarken birinci doz aşı yaptıran kişi sayısı 35 milyona ulaştı. İkinci doz aşısını yaptıran kişi sayısı da 15 milyonu aştı.

Türkiye ayrıca bugün itibariyle üçüncü doz aşılamaya da başladı. Sağlık Bakanlığı, daha önce iki doz aşısını yaptırmış olan kişilere hatırlatma dozu da olarak biline üçüncü doz aşı hakkı tanıdı. Buna göre kişiler hali hazırda Türkiye’de uygulanmakta olan Çin Sinovac aşısı ya da Alman BioNTech aşılarından birini seçebiliyor. Seçim hakkı kişinin kendisine bırakılıyor.

Daha önce Corona virüsü rahatsızlığı geçirmiş olan kişilerin de aşılanma süreleri 6 aydan 3 aya düşürüldü. Buna göre Corona virüsü hastalığını geçirmiş olmasının üzerinden 3 ay geçen kişiler aşı yaptırabilecekler.

Türkiye’de son 24 saatte resmi verilere göre, 5 bin 496 kişi de Corona virüsü tespit edilirken 45 kişi de salgın nedeniyle vefat etti.

VOA tarafından geçilen Türkiye’de Aşı Yapılan Kişi Sayısı 50 Milyonu Geçti haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Türkiye’de Aşı Yapılan Kişi Sayısı 50 Milyonu Geçti haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Türkiye’de Aşı Yapılan Kişi Sayısı 50 Milyonu Geçti haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.