Burkina Faso’da Bir Köye Yapılan Saldırıda En Az 100 Kişi Öldürüldü

Burkina Faso’da Bir Köye Yapılan Saldırıda En Az 100 Kişi Öldürüldü

ABONE OL
15:21 - 05/06/2021 15:21
Burkina Faso’da Bir Köye Yapılan Saldırıda En Az 100 Kişi Öldürüldü
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Afrika ülkesi Burkina Faso’da silahlı grupların bir köye düzenlediği baskında yüzden fazla kişi hayatını kaybetti.

Silahlı saldırganlar ülkenin Nijer sınırı yakınlarındaki Solhan köyüne gece yarısı saldırı düzenlediler. Olayda 100’den fazla kişinin hayatını kaybettiği belirtiliyor.

Hükümet yetkilileri olayı bir terör saldırısı olarak nitelendirse de henüz saldırıyı üstlenen kimse olmadı.

Bölgede ülkeleri Burkina Faso, Mali ve Nijer’de bu yılın başından itibaren El Kaide ve IŞİD bağlantılı gruplar çok sayıda saldırı gerçekleştirerek çok sayıda sivili öldürdü.

Saldırının ardından ülkede 72 saatlik ulusal yas ilan edildi. Burkina Faso’da son iki yıldaki şiddet olayları nedeniyle bugüne kadar 1,14 milyon kişi evlerini terk etmek zorunda kaldı. Ülkede aynı zamanda Mali’deki radikal İslamcı grupların saldırılarından kaçan 20 bin civarında da mülteci bulunuyor.

VOA tarafından geçilen Burkina Faso’da Bir Köye Yapılan Saldırıda En Az 100 Kişi Öldürüldü haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Burkina Faso’da Bir Köye Yapılan Saldırıda En Az 100 Kişi Öldürüldü haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Burkina Faso’da Bir Köye Yapılan Saldırıda En Az 100 Kişi Öldürüldü haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.