Burundi’de silahlı saldırıda 12’si çocuk en az 20 ölü

Burundi’de silahlı saldırıda 12’si çocuk en az 20 ölü

ABONE OL
18:58 - 23/12/2023 18:58
Burundi’de silahlı saldırıda 12’si çocuk en az 20 ölü
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Doğu Afrika ülkesi Burundi’de, Demokratik Kongo Cumhuriyeti’yle sınır bölgesinde silahlı bir grubun düzenlediği saldırıda, en az 20 kişi hayatını kaybetti, 9 kişi de yaralandı. Saldırıyı Kızıl Tabara isimli direnişçi grup üstlendi.

Sınır bölgesine yakın Vugizo köyünde yaşanan saldırıda ölenlerden 12’sinin çocuk ikisinin de hamile kadınlar olduğu açıklandı.

Kızıl Tabara isimli örgütten yapılan açıklamada da saldırıda 9 asker ve bir polis memurunun öldürüldüğü ileri sürüldü. Söz konusu örgüt 2015 yılından bu yana bölgede saldırılar düzenliyor.

Görgü tanıkları saldırı esnasında silah seslerinin yanısıra patlama sesleri de duyduklarını ifade ediyorlar.

Kızıl Tabara isimli örgüt son olarak Eylül ayında Bujumbura şehrindeki uluslararası havalimanına saldırı düzenlemiş havalimanına zarar vermiş olayda ölen ya da yaralanan olmamıştı.

VOA tarafından geçilen Burundi’de silahlı saldırıda 12’si çocuk en az 20 ölü haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Burundi’de silahlı saldırıda 12’si çocuk en az 20 ölü haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Burundi’de silahlı saldırıda 12’si çocuk en az 20 ölü haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.