74 yaşındaki kadın depremde ağır hasar gören evini hırsızlar soyunca yıkıldı

74 yaşındaki kadın depremde ağır hasar gören evini hırsızlar soyunca yıkıldı

ABONE OL
21:38 - 01/02/2024 21:38
74 yaşındaki kadın depremde ağır hasar gören evini hırsızlar soyunca yıkıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Kahramanmaraş merkezli depremlerde Diyarbakır’da yaşadığı bina hasar gören 74 yaşındaki Halime Pehlivan hem evinden oldu hem eşyalarından. Pehlivan’ın evinin olduğu bina yıkılırken, eşyaları da hırsızlar tarafından çalındı. Halime Pehlivan, her gün evinin enkazına giderek gözyaşı döküyor.

“Allah’ım, ben herkese karşı iyiydim, niye evimi yıktın? Hatam neydi ki evimi yıktın?” diyen 74 yaşındaki Diyarbakırlı depremzede, bir yandan binasından geriye kalan enkazı karıştırıyor, bir yandan ağıt yakıyor.

Pehhlivan’ın bugün üzerinde oturduğu enkazın yerinde geçen yıl bu zamanlar bir bina vardı. Deprem öncesi Halime Pehlivan’ın da sakinlerinden biri olduğu Bağlar İlçesi’ndeki Şahin Apartmanı hakkında yıkım kararı verildi.

Büyük zorluklarla aldığı evini depremde kaybeden Pehlivan’ın kaybı sadece evi değildi. Yıkımdan önce bina sakinlerinin bazı eşyalarını almalarına izin verildi. Ancak Pehlivan’ın eşyalarını hırsızlar çaldı.

Hırsızlardan kurtardığı birkaç parça eşyasını alan Pehlivan bir ev kiralayarak yerleşti. Depremin üzerinden bir yıl geçti ama Pehlivan’ın acısı hala taze.

Her gün enkaza giderek ağlıyor

VOA Türkçe’nin sorularını yanıtlayan Halime Pehlivan, her gün enkazın olduğu yere geldiğini söyledi. Pandemide eşini kaybeden Pehlivan, bugünse evini kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyor.

Evinin bölümlerini VOA Türkçe ekibine gösteren Pehlivan, “Ben her gün geliyorum, buraya koyduğum taşa oturup ağlıyorum. Ağlayıp ağlayıp eve gidiyorum. Yıkılmadan önce geliyordum, balkonlarıma bakıyordum. İki balkonum kalmıştı. Bir sabah geldim onları da götürmüşler” dedi.

Yaktığı ateşin başında eski komşularıyla sohbet eden Pehlivan, “Sanki evime geliyorum gibiyim. Eve geliyorum gibi. Sonra ağlayarak yavaş yavaş evime gidiyorum “diye konuştu.

Tek istediği ev sahibi olmak

Devletin verdiği yardımla kirasını ödeyen Pehlivan, geçimini 2 bin 500 TL yaşlılık maaşıyla sağlıyor. Bir ev kiralayarak yerleşen Pehlivan’ın tek isteği bir ev sahibi olmak. Kurtarabildiği kadar eşyayla yaşamaya çalıştığını söyleyen Pehlivan, “Hiçbir şey yapmadık, perişan haldeyiz. Bir ev buldum, kiraladık ve yerleştim. Bana hiçbir şey söylemediler. Belki bugün, belki yarın, beni çağırırlar ‘Gel sana ev verelim içine yerleş ya da yerinde yapalım’ diyecekler diye bekliyorum. Bir ev verselerdi, ben dışarıdayım, ricam budur. Ne yapayım başka?” diye konuştu.

6 Şubat depremleri Diyarbakır’ı nasıl etkiledi?

6 Şubat’ta peş peşe meydana gelen depremlerin etkilediği 11 kent arasında Diyarbakır da vardı. Deprem özellikle kent merkezinde yıkım ve hasara neden oldu. 414 kişinin hayatını kaybettiği, bine yakın kişinin de yaralandığı depremde en fazla can kaybı Galeria Sitesi’nde meydana geldi. 4 bloklu sitenin bir bloğunun yıkılması sonucu 89 kişi hayatını kaybetti.

Depremde 5 bin 459’u ağır hasarlı olmak üzere, yaklaşık 7 bin 500 binada hasar meydana geldi. Ağır hasarlı binaların büyük bölümünün yıkımı tamamlandı. Depremzedeler için yaptırılan konutlardan 242’si tamamlanırken, 581 konutun da bu ay içinde hazır olacağı öğrenildi.

VOA tarafından geçilen 74 yaşındaki kadın depremde ağır hasar gören evini hırsızlar soyunca yıkıldı haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. 74 yaşındaki kadın depremde ağır hasar gören evini hırsızlar soyunca yıkıldı haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan 74 yaşındaki kadın depremde ağır hasar gören evini hırsızlar soyunca yıkıldı haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.