7 Ekim saldırılarında tecavüz ve işkence yapıldığına dair inandırıcı bilgiler var

7 Ekim saldırılarında tecavüz ve işkence yapıldığına dair inandırıcı bilgiler var

ABONE OL
13:09 - 05/03/2024 13:09
7 Ekim saldırılarında tecavüz ve işkence yapıldığına dair inandırıcı bilgiler var
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Birleşmiş Milletler yayınladığı son raporda, 7 Ekim’de Hamas ve diğer Filistinli silahlı grupların İsrail topraklarına düzenlediği saldırılarda işkence, tecavüz, toplu tecavüz ve farklı insanlık dışı muameleler yapıldığına “inanmak için makul sebepler” olduğunu açıkladı.

Genel Sekreterin Çatışmalarda Cinsel Şiddete İlişkin Özel Temsilcisi Pramila Patten yayınlanan son raporla ilgili yaptığı basın toplantısında, Gazze’deki rehinelerin de cinsel şiddete maruz kaldığına dair ellerinde açık ve ikna edici bilgiler olduğunu söyledi.

Özel Temsilci Patten, 7 Ekim’de “zalimce, insanlık dışı ve aşağılayıcı muameleyi” de içeren bu türden şiddetin hala Hamas ve diğer aşırılık yanlısı gruplar tarafından rehin tutulan kişilere de uygulanmaya devam ettiğini gösteren inandırıcı nedenlerin olduğunu kaydetti.

Patten ve dokuz kişilik ekibinin, yürüttükleri soruşturma kapsamında, Fillisin hükümetinin daveti üzerine 29 Ocak-14 Şubat günleri arasında Batı Şeria ve İsrail’in ziyaret edildiği belirtildi.

Bu ziyaretlerde BM ekibinin, Hamas ve diğer silahlı grupların 7 Ekim’de düzenlediği koordineli saldırılarda İsrail’in güneyindeki en az üç yerde toplu tecavüz de dahil cinsel şiddet vakalarının yaşandığına “inanmak için makul sebepler” olduğunu tespit ettikleri bilgisi verildi.

Raporda, çoğu kadınlardan oluşan, tamamen veya kısmen çıplak olarak bağlanmış ve vurulmuş kişilerin varlığının, cinsel şiddet türlerinin göstergesi olabileceği kaydedildi.

Soruşturma ekibi, başka bazı yerlerdeki tecavüz iddialarını da araştırdıklarını ancak somut bilgi ve delillere ulaşamadıklarını kaydetti.

Raporun yayınlanmasının ardından yapılan basın açıklamasında BM ekibi, 7 Ekim saldırıları sırasında ve sonrasında uygulanan cinsel şiddetin gerçek boyutunun ortaya çıkmasının aylar veya yıllar alabileceği ve hiçbir zaman tam olarak bilinemeyebileceği değerlendirmesinde bulundu.

Özel Temsilci Patten ve dokuz uzmandan oluşan soruşturma heyetinin, İsrailli temsilcilerle 33 toplantı düzenlediği, 5 binden fazla fotoğraf ve 50 saatlik video görüntüsü izledikleri belirtildi.

BM soruşturma ekibinin, 7 Ekim saldırılarından sağ kurtulanlar, görgü tanıkları, serbest bırakılan rehineler, ilk müdahale ekipleri ve diğer kişiler de dahil 34 gizli görüşme gerçekleştirdiği bilgisi de verildi.

VOA tarafından geçilen “7 Ekim saldırılarında tecavüz ve işkence yapıldığına dair inandırıcı bilgiler var” haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. “7 Ekim saldırılarında tecavüz ve işkence yapıldığına dair inandırıcı bilgiler var” haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan “7 Ekim saldırılarında tecavüz ve işkence yapıldığına dair inandırıcı bilgiler var” haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.