6 İlde “Terör Finansmanı” Operasyonu

6 İlde “Terör Finansmanı” Operasyonu

ABONE OL
12:37 - 20/04/2022 12:37
6 İlde “Terör Finansmanı” Operasyonu
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından PKK’nın mali yapılanmasına yönelik 6 ilde başlattığı soruşturma kapsamında 44 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.

VOA Türkçe’nin adliye kaynaklarından edindiği bilgilere göre, soruşturma 2019 yerel seçimlerinden sonra başlatıldı.

HDP’li belediyelerin bazı ihalelerde usulsüzlük yaptığı ve bu yolla PKK’ya kaynak aktarıldığı iddiaları üzerine başlatılan soruşturma yaklaşık 2 yıl sürdü.

Soruşturma kapsamında savcılık HDP’li belediyeler döneminde bazı işyerleri aracılığıyla örgüte para aktarıldığı bilgisine ulaştı.

Yaklaşık iki yıl süren soruşturmanın ardından 44 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. Savcılığın talimatıyla, Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Terör ve İstihbarat şube müdürlüklerince Diyarbakır merkezli 6 ilde eş zamanlı operasyon yapıldı.

Diyarbakır, Adıyaman, Ankara, Çanakkale, İstanbul ve İzmir’de belirlenen adreslere baskın yapan polis, arama yaptı. Hakkında gözaltı kararı bulunan ve aralarında Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılarından birinin de bulunduğu isimlerin bazıları gözaltına alındı. Operasyonların halen sürdüğü öğrenildi.

Geçen hafta da “Kobani Olayları Soruşturması” kapsamında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla, aralarında Mersin, Adana, Diyarbakır, Tunceli ve Van’ın bulunduğu 13 ilde eş zamanlı operasyon düzenlenmişti.

Örgüt adına mali kaynak temin ederek örgütsel faaliyette bulundukları iddiasıyla haklarında gözaltı kararı verilen 91 kişiden 46’sı yakalanmıştı.
“6415 sayılı Terörizmin Finansmanının Önlenmesi Hakkındaki Kanuna Muhalefet ve Silahlı Terör Örgütü Üyesi Olmak” iddiasıyla gözaltına alınan şüpheliler sorgulanmak üzere Ankara’ya götürülmüştü.

VOA tarafından geçilen 6 İlde “Terör Finansmanı” Operasyonu haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. 6 İlde “Terör Finansmanı” Operasyonu haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan 6 İlde “Terör Finansmanı” Operasyonu haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.