*** 3 öğrenciye Amerikan bursu verildi

*** 3 öğrenciye Amerikan bursu verildi

ABONE OL
00:36 - 16/06/2019 00:36
*** 3 öğrenciye Amerikan bursu verildi
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 


 

3 öğrenciye Amerikan bursu verildi

Hamburg’daki Amerikan Başkonsolosluğu, "Interkulturelle Begegnungen" (Kültürler arası karşılaşmalar) adlı dernek tarafından düzenlenen yurt dışı öğrenci değişimi projesi kapsamında, aralarında iki Türk’ün bulunduğu 3 göçmen kökenli öğrenciye Amerika’da bir yıl öğrenim görebilmesi için burs imkanı tanıdı

Amerikan Başkonsolosluğunda düzenlenen burs törenine ABD’nin Hamburg Başkonsolosu Karen E. Johnson ile burs hakkı tanınan "Bergedorf Gesamtschule" okulu 10. sınıf öğrencilerinden Suna Yılmaz (15), "Helene-Lange-Gymnasium" okulu 10. sınıf öğrencilerinden Mete Odabaşı (16) ve "Rudolf-Ross Gesamtschule" okulu 10. sınıf öğrencilerinden Marvin Darko (16) ile aileleri katıldı.

Başkonsolos Johnson, kendisinin de bursiyer olarak lise döneminde Almanya’nın Schleswig-Holstein eyaletinde okuduğunu, daha sonra da Viyana Üniversitesinde eğitimini tamamladığını belirterek, "Farklı kültür ve diller ile tanışmak insan yaşantısına büyük tecrübeler kazandırmakta. Bir yıl da olsa, farklı bir deneyim ve kazanımla Almanya’ya geri döneceğinize inanıyorum. Yeni dostluklar, yeni çevre ve yeni bir yaşam tarzı ile karşılaşacaksınız. Tüm bunların gelecekte meslek yaşantınıza da olumlu katkılar sağlayacağına inanıyorum" dedi.

Suna Yılmaz’ın annesi, Hamburg Türk Veliler Birliği 2. Başkanı Güngör Yılmaz da, bir yıl ayrı kalacağına üzülmekle birlikte kızının yeni tecrübeler edineceğini bilmekten büyük bir sevinç duyduğunu ifade etti.
(aa)

ham_abd_ogr-burs_b.jpg

Süheyla KAPLAN – Hamburg 

Inal

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.