21’inci Boston Türk Film Festivali Başlıyor

21’inci Boston Türk Film Festivali Başlıyor

ABONE OL
14:30 - 10/04/2022 14:30
21’inci Boston Türk Film Festivali Başlıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Kuzey Amerika’daki en eski Türk film festivallerinden birisi olan 21’inci Boston Türk Film Festivali, COVID-19 salgını nedeniyle geçtiğimiz son iki yılda olduğu gibi bu yıl da çevrimiçi olarak 15-28 Nisan günleri arasında 20 filmle Amerikalı sinemaseverlerin karşısına çıkacak.

21’inci yılını kutlayan ve bölgenin kültür ve sanat ağırlıklı medyasında da yer alan Boston Türk Film Festivali, kapsamlı programıyla çağdaş Türk sinemasının seçkin örneklerini ve genç yönetmenlerini bir kez daha Amerikalı sinemaseverlerle sanal ortamda buluşturacak. Festival programında yer alan uzun metrajlı filmlerin birçoğunun Amerika’da ilk gösterimleri yapılacak.

Festivalin kurucu direktörü Erkut Gömülü VOA Türkçe’ye yaptığı açıklamada, salgın nedeniyle festivali yine çevrimiçi olarak düzenlediklerini ve bu koşullarda 21. kez Türk sinemasının seçkin örneklerini Amerikalı sinemaseverlerle buluşturabildikleri için büyük bir mutluluk duyduklarını söyledi.

Gömülü, “2006’dan bu yana her yıl düzenlenen Boston Türk Festivali Belgesel ve Kısa Film Yarışması’nda ödül alan filmlerden bir seçki de olacak. Yarışmaya geçmişte katılmış yönetmenler uluslararası başarılara imza attılar. Bu durum Türk sineması adına umut verici. Genç yönetmenleri yeni filmleriyle festivalde tekrar görmekten ve başarılarına tanıklık etmekten büyük mutluluk duyuyoruz” dedi.

Festival programında Emre Kayış’ın “Anadolu Leoparı”, Necip Çağhan “Özdemir’in Bembeyaz”, Fikret Reyhan’ın “Çatlak”, Ali Tansu’nun “Turhan’ın Diyalog”, Selman Nacar’ın “İki Şafak Arasında”, Erkan Tahhuşoğlu’nun “Koridor”, Ferit Karahan’ın “Okul Traşı” ve Barış Hancıoğulları’nın “Yeniden Leyla” isimli uzun metraj filmleri yer alacak.

Programda ayrıca Ayça Damgacı ve Tümay Göktepe’nin “Patrida” isimli belgeseli gösterilecek. Belgeselin yönetmenleri 17 Nisan’da WBUR’ın film eleştirmeni Erin Trahan’ın moderatörlüğünü yapacağı çevrimiçi bir söyleşiye de katılacak.

2021’de düzenlenen yarışmada “En İyi Belgesel Ödülü”nü alan “Her Şey Dahil”, “En İyi Kısa Film Ödülü”nü paylaşan “Büyük İstanbul Depresyonu” ve “İklim Değişimi”, “Kısa Film Seyirci Ödülü”nü paylaşan “Kara Kutu “ve “Servis”, “Belgesel Film Seyirci Ödülü”nü paylaşan “Araya Korona Girmeseydi” ve “Kapıyı Açık Bırak”, kısa film dalında mansiyon alan “Anuş”, “62- 84 Anlaşılmadı Merkez”, “Qulpik” ve “Suçlular” adlı filmler Amerika’da sinemaseverlerle buluşacak.

VOA tarafından geçilen 21’inci Boston Türk Film Festivali Başlıyor haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. 21’inci Boston Türk Film Festivali Başlıyor haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan 21’inci Boston Türk Film Festivali Başlıyor haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.