2022 Pekin Kış Olimpiyatları’na COVID-19 Gölgesi

2022 Pekin Kış Olimpiyatları’na COVID-19 Gölgesi

ABONE OL
14:21 - 02/02/2022 14:21
2022 Pekin Kış Olimpiyatları’na COVID-19 Gölgesi
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Çin’in başkenti Pekin’de düzenlenecek 2022 Kış Olimpiyat Oyunları’nın başlamasına günler kala, organizasyon kapsamında görevli kişi ve sporcularda COVID-19 vakaları görülmeye devam ediyor. Son yapılan açıklamaya göre, oyunlarda görevli 11 personel Corona virüsü rahatsızlığı nedeniyle hastaneye kaldırıldı.

Olimpiyat oyunlarının sağlık işlerinden sorumlu yöneticisi Brian McCloskey, yaptığı açıklamada şu ana kadar oyunlarda görevli kişi sporcular arasında toplam 232 vaka tespit edildiğini açıkladı. Bu kişilerden 32’si son 24 saatte tespit edildi. Verilen bilgilere göre son 24 saatte havalimanında gelen sporcu ve teknik heyetlere yapılan testlerde tespit edilen yeni vaka sayısı da 15 oldu.

McCloskey, hastaneye kaldırılan görevlilerden durumu ciddi olan bir vakanın bulunmadığını söyledi. McCloskey, bugüne kadar tespit edilen 232 vakadan 163’ünün havalimanında yapılan testlerde tespit edildiğini de belirtti.

Olimpiyat oyunları için Pekin’e giden sporcu ve teknik heyetlere düzenli olarak hergün PCR testi yapılıyor. Yetkililer 4-20 Şubat tarihleri arasında düzenlenecek oyunlar için Pekin’e teknik ve diplomatik heyetlerle birlikte 3 bin civarında sporcu geleceğini belirtiyorlar.

Şu ana kadar Almanya olimpiyat takımından iki kişi de COVID-19 tespit edilirken Avusturya’nın dünya kayakla atlama şampiyonu kadın sporcusu Marita Kramer’in de COVID-19 nedeniyle oyunlara katılamayacağı açıklandı. 20 yaşındaki Kramer, geçen hafta PCR testinin pozitif çıkması sonucu Pekin’e gelişini ertelemişti. Ancak hastalığının henüz geçmemesi üzerine yetkililer Kramer’ın oyunlara katılamayacağını açıkladı.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Kramer, üzüntüsünü dile getirirken geride kalan bir yıl boyunca sürekli olarak olimpiyat oyunlarına hazırlandığını belirtti.

Kurallar gereği oyunlara katılacak olan sporcuların uçuştan önce iki negatif PCR testi beyanında bulunması gerekiyor.

VOA tarafından geçilen 2022 Pekin Kış Olimpiyatları’na COVID-19 Gölgesi haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. 2022 Pekin Kış Olimpiyatları’na COVID-19 Gölgesi haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan 2022 Pekin Kış Olimpiyatları’na COVID-19 Gölgesi haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.