*** ”2. Uyum Forumu” düzenlendi

*** ”2. Uyum Forumu” düzenlendi

ABONE OL
00:42 - 16/06/2019 00:42
*** ”2. Uyum Forumu” düzenlendi
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

 

”2. Uyum Forumu” düzenlendi

Almanya’nın Schleswig-Holstein eyaletinin Wedel kentindeki "Uyum Koordinasyon Merkezi" (Die Koordinierungsstelle für Integration) tarafından ”2. uyum forumu” düzenlendi

”Wedel halkı ile birlikte Wedel için uyum tasarısı” başlığı ile düzenlenen toplantıya, Wedel Belediye Başkanı Niels Schmidt, Uyum Koordinasyon Merkezi’nin danışmanı Joachim Rose, uyum çalışma grubu üyeleri Behnaz Samadi, Olivev Wleklinski, Rainer Bleuel, Sabine Wolff, Mutlu Sütçü, Ralf Wassman ve Eike Bing, kentte uyum konusunda faaliyetlerde bulunan Tzolkin derneği Başkanı Hüseyin İnak, çeşitli dernek temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

wedel-uyum-for-duz-intro.jpgSchmidt, bu toplantıda konuşulan konuların belediye tarafından hazırlanacak olan uyum tasarısında dikkate alınacağını belirtti.

Wedel kentinde çok sayıda göçmen kökenli vatandaşın yaşadığını ve göçmenlerin kente çeşitlilik ve zenginlik kattığını belirten Schmidt, ”Uyum, asimilasyon demek değildir. Elbette göçmenler kendi kültürlerini korumalı. Ancak bunun yanında yaşadıkları yere uyum sağlamalı. Herşeyin kilidi dil ve eğitimdir” dedi.

Schmidt, göçmenlere fırsat eşitliğinin sağlanması ve kamu sektöründe daha fazla göçmen kökenli vatandaşın yer alması gerektiğini belirterek, önyargıların kırılması için de Alman toplumuna büyük sorumluluk düştüğünü kaydetti.

Kültürlerarası iletişim danışmanı Latifa Kühn de, uyumun bir süreç olduğunu, bugüne kadar göç politikasının ihmal edildiğini ifade ederek, göçmenlerin toplumda daha fazla aktif rol almaları yönünde çağrıda bulundu. (aa)


Süheyla KAPLAN – Hamburg 

Inal

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.