11 dağcı öldü, 12 dağcı kayıp

11 dağcı öldü, 12 dağcı kayıp

ABONE OL
11:48 - 04/12/2023 11:48
11 dağcı öldü, 12 dağcı kayıp
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Endonezya’nın Batı Sumatra bölgesindeki Marapi yanardağının patlaması sonudu, 11 dağcı hayatını kaybetti. 12 dağcıyı arama çalışmaları ise güvenlik gerekçesiyle geçici olarak durduruldu.

Arama ve kurtarma ekibinin sözcüsü Jodi Haryawan, Pazar günkü patlama sırasında bölgede bulunan 75 dağcıdan 11’inin cesediyle birlikte, hayatta kalan üç kişinin bulunduğunu açıkladı.

Sözcü yanardağın hala aktif olduğunu ve bugün meydana gelen küçük bir patlama nedeniyle arama-kurtarma çalışmalarının geçici olarak durdurulduğunu kaydetti. Harwayan, “Şu anda aramaya devam etmemiz çok tehlikeli” diyerek, bugün erken saatlerde bölgeden tahliye edilen 49 dağcı bulunduğunu ve birçoğunun yanıklar nedeniyle tedavi gördüğünü söyledi.

Marapi yanardağının patlaması sonucu bölgede güvenlik önlemleri arttırıldı

2 bin 891 metre yüksekliğindeki Marapi yanardağı dün patlamış, külleri 3 kilometre yukarıya kadar sıçramıştı.

Yetkililer bölge sakinlerini yanardağa yaklaşmaması konusunda uyarırken, basına yansıyan görüntülerde gökyüzünde geniş bir alana yayılmış devasa volkanik kül bulutu ve külle kaplanmış arabalar ile yollar yer alıyor.

Marapi yanardağının patlaması sonucu yollar ve arabalar külle kaplandı

Marapi, Sumatra adasındaki en aktif volkanlardan biri ve en ölümcül patlaması 60 kişinin öldüğü Nisan 1979’da yaşandı.

Bu yıl Ocak ve Şubat ayları arasında da patlayan yanardağ, zirveden yaklaşık 75 metre ile bin metre arasında kül püskürtmüştü.

Endonezya, Pasifik’in “Ateş Çemberi” olarak adlandırılan bölgesinde yer alıyor ve bölgede 127 aktif volkan bulunuyor.

VOA tarafından geçilen 11 dağcı öldü, 12 dağcı kayıp haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. 11 dağcı öldü, 12 dağcı kayıp haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan 11 dağcı öldü, 12 dağcı kayıp haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.