1 Polis ve Zanlı Öldü

1 Polis ve Zanlı Öldü

ABONE OL
00:33 - 03/04/2021 00:33
1 Polis ve Zanlı Öldü
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

ABD Kongresi binasının kuzeyinde araçların girdiği noktadaki bariyerlerde bir kişi aracını iki Kongre polis memurunun üzerine sürdü. Aracından çıkıp elinde bıçakla polis memurlarına doğru koşmasının ardından vurulan şüphelinin öldüğü açıklandı. ABD Başkanı Biden Beyaz Saray’da bayrakların yarıya indirilmesi emrini verdi.

Kongre Polisi öğle saatlerinde yaşanan olaya ilişkin basın toplantısı düzenledi. Olayda yaralanan iki polis memurundan birinin hayatını kaybettiği belirtildi.

Associated Press haber ajansına konuşan ve soruşturma devam ettiği için isimlerini vermek istemeyen iki güvenlik yetkilisi şüphelinin polis memurlarından birini bıçakladığını söyledi.

Ölen polisin kimliği açıklandı

Kongre Polisi Şefi Yogananda Pittman, olayda hayatını kaybeden polis memurunun adının Williams Evans olduğunu açıkladı.

Polis memuru Evans’ın teşkilatta 18 yıldır görev yaptığı belirtildi.

Biden’dan açıklama

ABD Başkanı Joe Biden olaydan önce, hafta sonunu geçirmek üzere Camp David’e hareket etmişti. Beyaz Saray’dan olaya ilişkin yapılan açıklamada ABD Başkanı Joe Biden olaydan büyük üzüntü duyduğunu ve olayla ilgili düzenli aralıklarla bilgilendirildiğini ve soruşturma ilerledikçe yeni bilgi almaya devam edeceğini belirtti.

ABD Başkanı olayda hayatını kaybeden polis memuru William Evans anısına Beyaz Saray’da bayrakların 6 Nisan’a kadar yarıya indirilmesi emrini verdi.

Kongre binasını koruyan ve orada çalışan herkes için zor bir dönem olduğunu belirten Başkan Biden, saldırıya hızlı bir şekilde karşılık veren Kongre Polisi ve Ulusal Muhafız birliklerine teşekkür etti.

”Terör bağlantılı görünmüyor”

Polis şefi, olayın terör bağlantılı görünmediğini ve şu aşamada da devam eden bir tehdit olmadığını söyledi.

Şüphelinin kimliğiyle ilgili ayrıntı verilmedi, soruşturmanın devam ettiği kaydedildi. Şüphelinin polis tarafından bilinen bir kişi olmadığı belirtildi.

Vurulan şüpheli öldü

Amerikan haber ajansı AP’ye bilgi veren iki güvenlik yetkilisi, aracını polislerin üzerine süren ve daha sonra aracından indiğinde elinde bıçak olduğu görülen sürücüye ateş açıldığını söyledi. Yaralanan şüphelinin daha sonra kaldırıldığı hastanede öldüğü haberi geldi.

Şüphelinin neden Kongre polisine yönelik böyle bir saldırıda bulunduğunun şu aşamada bilinmediği belirtiliyor.

ABD basınında yer alan haberlere göre güvenlik yetkilileri zanlının 25 yaşında Noah Green olduğunu belirtti. Yetkililer zanlının sosyal medya hesaplarına erişebilmek amacıyla gerekli izinlerin alınmasına çalışıyor.

Kongre ana binası ve Kongre’nin çalışma binaları, olaydan hemen sonra giriş-çıkışlara kapatıldı. Personelden, binanın dışına çıkmamaları ya da binaya girmemeleri istendi.

Yaşanan olayda bir polis memurunun hayatını kaybetmesinin ardından ABD Kongresi’nde bayrakların Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi’nin talimatı üzerine yarıya indirileceği kaydedildi.

Binaya açılan yollar da trafiğe kapatıldı. Kongre polisine destek için Ulusal Muhafız Birlikleri’nin de bölgeye gönderildiği belirtildi.

Olay, Kongre binasının Senato tarafındaki girişine yaklaşık 100 metre mesafede, Kongre’nin oturumda olmadığı bir günde meydana geldi.

Kongre Polisi’nden daha sonra yapılan yeni bir açıklamada, Kongre binası çevresindeki dış güvenlik tehdidinin etkisiz hale getirildiği ancak yine de tedbir gereği binaya giriş-çıkışlara hala izin verilmediği kaydedildi.

Kongre’de 6 Ocak’ta yaşanan ve aralarında bir polis memurunun da olduğu beş kişinin hayatını kaybettiği olayların ardından bina çevresindeki bölgeye yerleştirilen çitler son birkaç haftadır aşamalı olarak kaldırılmaya başlamıştı.

VOA tarafından geçilen 1 Polis ve Zanlı Öldü haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. 1 Polis ve Zanlı Öldü haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan 1 Polis ve Zanlı Öldü haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.