“Ziyaret, birliğin Türkiye ile ortaklığına verdiği önemi ortaya koymaktadır”

“Ziyaret, birliğin Türkiye ile ortaklığına verdiği önemi ortaya koymaktadır”

ABONE OL
12:02 - 23/05/2024 12:02
“Ziyaret, birliğin Türkiye ile ortaklığına verdiği önemi ortaya koymaktadır”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Avrupa Birliği’nin Komşuluk ve Genişlemeden Sorumlu Komiseri Oliver Varhelyi Ankara’da temaslarda bulunuyor.

AB Türkiye Delegasyonundan ziyarete ilişkin yapılan yazılı açıklamada, “Bu ziyaret, Nisan ayında gerçekleştirilen ve AB-Türkiye ilişkilerine yönelik stratejik görüşmelerin yapıldığı AB Konseyi toplantısının ardından gerçekleşmekte olup, Avrupa Komisyonu’nun bir üyesi tarafından son bir ay içinde ülkeye yapılan dördüncü resmi ziyaret olarak da AB’nin Türkiye ile ortaklığına verdiği önemi ortaya koymaktadır” denildi.

Komisyon üyesi Varhelyi bugün Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’la biraraya gelecek ve görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenlenecek.

Delegasyon açıklamasında, “Ziyareti sırasında 17-18 Nisan’da gerçekleştirilen AB Konseyi olağanüstü toplantısında alınan kararların ardından, AB-Türkiye ilişkilerine ilişkin Kasım 2023 Ortak Bildirisi’nde yer alan tavsiyeler ışığında çalışmaların nasıl ilerletilebileceğini ele alacaktır” ifadelerine yer verildi.

Varheyli Ankara’da Fidan’ın yanı sıra Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Ticaret Bakanı Ömer Bolat ile de görüşecek.

Brüksel’de geçen ay yapılan AB Liderler Zirvesi’nin sonuç bildirisindeki Türkiye bölümü, Ankara’yı kızdırmıştı.

Avrupa Birliği (AB), Türkiye ile işbirliğine dayalı ve karşılıklı yarar sağlayan bir ilişki geliştirilmesinde stratejik çıkarı bulunduğunu belirterek, bu kapsamda Kıbrıs müzakerelerinin yeniden başlatılmasına değinmişti.

Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Türkiye-AB ilişkilerinde ilerleme sağlanmasıyla Kıbrıs sorununun ilintilendirilmesi tarafımızdan hiçbir zaman kabul görmeyecektir” denilmişti.

Türkiye’nin AB üyeliği adaylığı, 1999’da Helsinki’de yapılan AB Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi’nde onaylanmıştı. Türkiye AB ile müzakerelere ise 3 Ekim 2005’te başladı. Ancak müzakerelerin başlamasından bu yana geçen 19 yılda Türkiye-AB ilişkilerinde büyük ilerlemeler kaydedilemedi ve son yıllarda yeni fasıllar açılmadı.

VOA tarafından geçilen “Ziyaret, birliğin Türkiye ile ortaklığına verdiği önemi ortaya koymaktadır” haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. “Ziyaret, birliğin Türkiye ile ortaklığına verdiği önemi ortaya koymaktadır” haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan “Ziyaret, birliğin Türkiye ile ortaklığına verdiği önemi ortaya koymaktadır” haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.