Zelenski’den 3. Dünya Savaşı Uyarısı

Zelenski’den 3. Dünya Savaşı Uyarısı

ABONE OL
13:36 - 21/03/2022 13:36
Zelenski’den 3. Dünya Savaşı Uyarısı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski Rusya Cumhurbaşkanı Putin’le müzakereye hazır olduğunu ama iki ülke arasında herhangi bir müzakere girişiminin başarısız olması halinde iki ülke arasındaki savaşın üçüncü bir Dünya Savaşı’na neden olacağını söyledi.

Zelenski bu açıklamalarını Amerikan CNN televizyonuna yaptı.

Ukrayna Devlet Başkanı, Putin’le müzakerelere hazır olduğunu, aslında iki yıldır hazır olduğunu kaydetti. Zelenski, müzakareler olmadan bu savaşın biteceğine inanmadığını da söyledi.

“Eğer yüzde 1 bu savaşı bitirmek için şans varsa, bu şansı değerlendirmeliyiz” diyen Zelenski, “Bunu yapmalıyız. Her gün masum inşaları kaybediyoruz” dedi.

Zelenski, “Rus güçleri bizi öldürmeye geldi. Halkımızın ve ordumuzun yüceliği sayesinde karşılık verebildik. Fakat yüceliğimiz hayatları koruyamayacak. Yani, sanırım her türlü formatı kullanmalıyız, müzakere ihtimali, Putin’le konuşma ihtimali için. Fakat bu girişimler başarısız olursa bu üçüncü bir Dünya Savaşı anlamına gelir” dedi.

Knesset’e hitaben konuştu

Zelenski, İsrail Parlamentosu Knesset’e de hitaben video konferans aracılığıyla bir konuşma yaptı.

Zelenski konuşmasında İsrail’den hava savunma füzesi Iron Dome istedi.

Ukrayna Devlet Başkanı, “Herkes sizin füze savunma sisteminin en iyisi olduğunu biliyor ve kesinlikle halkımıza yardım edebilirsiniz, Ukraynalılar’ın Ukraynalı Yahudilerin hayatlarını kurtarabilirsiniz” dedi.

Nazi Almanyası’nın Yahudileri yok etme planıyla Rus saldırısını kıyaslayan Zelenski, İsrail’in Ukrayna’ya Iron Dome hava savunma sistemini vermemesini sorguladı.

Zelenski, “Sizden silah neden almadığımızı sorabiliriz, neden İsrail’in Rusya’ya sert yaptırımlar uygulamadığını sorabiliriz ya da Rus iş hayatına baskı uygulamadığını. Her koşulda seçim sizin, kardeşlerim sonra da yanıtlarınızla yaşamak zorundasınız” ifadelerini kullandı.

VOA tarafından geçilen Zelenski’den 3. Dünya Savaşı Uyarısı haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Zelenski’den 3. Dünya Savaşı Uyarısı haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Zelenski’den 3. Dünya Savaşı Uyarısı haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.