‘Zelda’ plaketini aldı

‘Zelda’ plaketini aldı

ABONE OL
11:08 - 06/03/2023 11:08
‘Zelda’ plaketini aldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Ünlü sanatçı Selda Bağcan, hafta sonu Berlin’deki ‘Admiralpalast’ta verdiği konserde hayranlarıyla buluştu. Çuval Dergisi’nin organize ettiği konserde yaklaşık 3 saat sahnede kaldı. Selda Bağcan, 50’nci sanat yılı anısına hazırlanan ve ismi ‘Zelda’ olarak yazıldığı için verilmeyen plaketi konserden bir gün sonra teslim aldı.

Remzi Kaplan, konser sırasında Alman matbaacıyla yaşanan yanlış anlaşılmayı da anlattı. Ancak Selda Bağcan, 1969 yılında yaşadığı bir anısını hatırlatarak, özellikle ‘Zelda Bağcan’ yazılı plaketi istediğini söyledi.
Bağcan, müziğe yeni başladığı dönemde 21 yaşındayken dönemin ünlü menajerinin kendisini ABD’de ‘Zelda’ ismiyle tanıtmayı ve bu nedenle sanatçı ismi olarak ‘Zelda’ olarak albüm çıkartmasını istediğini söyledi.
Ancak menajerin teklifini kabul etmeyen Selda Bağcan bu anısını sahnede anlatırken, “Ama yıllar sonra uluslararası alanda da üne kavuştum. Yurt dışında beni ‘Zelda’ diye anıyorlar. Almanların da ‘S’ harfini ‘Z’ diye okuduğunu biliyorum. Bu hikâyenin ben de anısı çok özel. O nedenle ‘Zelda Bağcan’ plaketini istiyorum” dedi. Remzi Kaplan ve TDU üyesi bazı işverenler, ertesi gün Türkiye’ye dönmeden önce Selda Bağcan’ı kaldığı otelde ziyaret ederek, ‘Zelda Bağcan’ yazılı plaketi takdim etti. Kaynak: Hürriyet Avrupa/Murat Tosun / Berlin
‘Zelda’ plaketini aldı

Inal

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.