“Yüzde 25’lik cam tavanı tuzla buz ettik”

“Yüzde 25’lik cam tavanı tuzla buz ettik”

ABONE OL
22:40 - 31/03/2024 22:40
“Yüzde 25’lik cam tavanı tuzla buz ettik”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Türkiye genelinde açılan sandık oranı yüzde 50’yi geçtikten sonra parti genel merkezinde açıklama yaptı.

Seçmenlere ve CHP örgütüne teşekkür eden Özel, “Bugün seçmenlerimiz çok önemli karar verdi. Bugün seçmen Türkiye’de yeni bir siyasetin kurulmasına karar verdi. 22 yıllık Türkiye fotoğrafını değiştirmeye, ülkemizde yeni bir siyasi iklime kapı aralamaya karar verdi. Cumhuriyetin 100. yılının ilk seçimlerinde iktidarın orantısız gücünü yerelden dengelemeye karar verdi” dedi.

“Milletimizle kurduğumuz Türkiye İttifakı tarihi sonuç elde etmiştir” diyen Özel, seçmenlerin sadece yerel yöneticilerin kim olacağına karar vermediğini, ülkenin ve belediyelerin nasıl yönetilmesi gerektiğine dair de mesaj verdiğini söyledi.

CHP Genel Başkanı, “Milletimiz ekmeğini küçültenlere, demokrasiyi ezenlere, hukuk devletini çökertenlere açık mesaj vermiştir” diye konuştu.

Özgür Özel, “Bugün elde ettiğimiz başarının önemli mesajı şudur; CHP artık başının üzerindeki görülmez yüzde 25’lik tavanı söz verdiğimiz gibi kırmıştır, tuzla buz etmiştir” ifadelerini kullandı.

“Bu galibiyetin kaybedeni yoktur. Bizim başarımız kimsenin hezimeti olmayacaktır. Bugün hangi partiye oy vermiş olursa olsun kimsenin kaybetmiş hissetmesini istemiyoruz” diye konuşan Özel, CHP’nin 2019 yılında AK Parti’den aldığı İstanbul, Ankara, Mersin, Antalya’nın belediye başkanlarının yanısıra tüm CHP’li belediye başkanlarına ve adaylara teşekkür etti.

Kılıçdaroğlu’na teşekkür etti

“Mayıs ayında yaşadığımız büyük üzüntüden sonra seçmenimizde ortaya çıkan büyük duygusal kopuşa, CHP’nin kurultayı ve o kurultayda genel başkanı ve yönetimi seçimle değişebilen bir partinin Türkiye’de var olduğunu gösteren başta Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’na ve kimi desteklemiş olurlarsa olsun bütün delegelere çok şey borçluyuz” diyen Özgür Özel, seçim sonuçlarının iktidar partisine özeleştiri imkanı sunacağını da belirtti.

AA ve TRT eleştirisi

Sonucun, kamu yayıncılığını terk eden TRT ve bir partinin ajansına dönüştürülmeye çalışılan Anadolu Ajansı’na rağmen bütün dünyaya Türkiye’de iktidarların demokratik yollarla değişebilme ihtimalini ortaya koyması açısından önemli olduğunu kaydeden Özel, “TRT’nin bize yaptığı onca haksızlığa karşın onlara bir sürprizimiz var demiştim. O da 1977’den beri ilk kez TRT ekranlarında CHP’nin şu anda birinci parti olmasıdır” dedi.

“CHP artık tüm demokratların partisi”

“Bu desteğin partimize büyük sorumluluk yüklediğinin farkındayız. CHP artık tüm demokratların partisidir. CHP aynı zamanda milliyetçi, muhafazakar, Kürt demokratların aynı anda oy verebildikleri partidir. Bu seçmenin bize verdiği kredi ve görev olarak addediyor bu emaneti alıyor ve başımızın üstüne koyuyoruz” diyen Özel, yeni seçmen kitleleriyle bundan sonra kurulan yakın teması sürdüreceklerini söyledi.

“En çok da yüzde 80’e varan desteğiyle kendi hakkı kadar diğerinin hakkını savunmayı bilen gençler kazanmıştır. Gençler bu ülkeden umutlarını kestiler ve bavulları zihinlerinde topladılar. ‘Bir gün gidecekler’ denen gençler bir seçim daha beklemeye karar vemiştir” diyen Özel, bu sonuçlardan kibirlenmeyeceklerini söyledi.

VOA tarafından geçilen “Yüzde 25’lik cam tavanı tuzla buz ettik” haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. “Yüzde 25’lik cam tavanı tuzla buz ettik” haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan “Yüzde 25’lik cam tavanı tuzla buz ettik” haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.