Yüz Yüze Eğitim Yaygınlaştı Tablet Dağıtımı Planlanıyor

Yüz Yüze Eğitim Yaygınlaştı Tablet Dağıtımı Planlanıyor

ABONE OL
15:45 - 12/10/2020 15:45
Yüz Yüze Eğitim Yaygınlaştı Tablet Dağıtımı Planlanıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Türkiye’de bugün ilkokullarda birinci sınıfların ardından tüm sınıflar ile ortaokul ve lise son sınıflar yüz yüze eğitime başlarken, ihtiyacı olan öğrenciler için gelecek hafta tablet dağıtımı yapılması planlanıyor.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 5 Ekim’deki Cumhurbaşkanlığı kabinesi toplantısı bitiminde duyurduğu üzere Corona virüsü salgınına rağmen yüz yüze eğitimi yaygınlaştırma kararı, bugün hayata geçirildi. Türkiye’de eğitim 31 Ağustos’ta online evlerde bilgisayar/tablet başında başlamışken, ilkokul birinci sınıf öğrencileri açısından öğretmenleriyle tanışmaları ve okula uyum göstermeleri gerekçesiyle 21 Eylül’de yüz yüze eğitime geçilmişti.

Birinci sınıf öğrencileri de gruplar halinde haftada iki gün olmak üzere okula gidiyor. Şimdi de ilkokulda diğer sınıflarda yani ikinci, üçüncü ve dördüncü sınıf öğrenciler gruplar halinde haftada ikişer gün okullarında ders alacak. Bunun yanı sıra ortaokul son yani sekizinci sınıf öğrencileri ve üniversiteye hazırlık aşamasındaki lise son yani 12’nci sınıf öğrencileri de bugün yüz yüze eğitime başladı.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk da bugün Çankırı’da Tüney Köyü Şehit Mehmet Demir İlkokulu’nda yüz yüze eğitim yaygınlaşmasıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Bu süreçte Türkiye’de Corona virüsü salgınında yaygınlık görülmesi nedeniyle okullardaki tedbirleri değerlendiren Selçuk, “Gidişata bakacağız, salgının seyrini dikkate alıp her ne tedbir gerekiyorsa bu konularda çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.

Sembolik olarak bütün öğretmenlere okul bahçelerine geleceğe nefes olsun diye fidan bağışı çağrısı yaptıklarını da anımsatan Selçuk, “Eğitim-öğretimimizde ikinci aşama 21 Eylül’den sonra bugün başladı. Bu aşamada da bildiğiniz gibi ilkokul 1 ve okul öncesi zaten açıktı. 2, 3, 4, 8 ve 12. sınıflarımızla, özel eğitim gereksinimi olan çocuklarımızın tüm kademelerindeki okulları ve tüm kademelerdeki köy okulları, ilkokul ve ortaokul olmak üzere bugün açılmış bulunuyor. Hep birlikte okulumuzdaki çocuklarımız ve öğretmenlerimizle beraber bugünü yorumlayıp, ‘Bugün için neler yapabiliriz?’ sorusunun cevabını arıyoruz” ifadelerini kullandı.

Milli Eğitim Bakanlığı olarak köy okullarını geliştirmek istediklerini anlatan Selçuk, “Bütün köy okullarımızda ilkokul ve ortaokullarında tüm sınıflarının açılıyor olmasının sevinci içindeyiz. Valiliklerimiz bünyesinde il hıfzıssıhha kurulları, il ve ilçe milli eğitim kurulları okullarımızın ihtiyaçları konusunda bir gayret içindeler” görüşünü aktardı.

İhtiyaçlar noktasında bazı öğrencilerce tablete gereksinim duyulduğunu belirten Selçuk, “Çocuklarımızın elbette ana mecrası EBA televizyonu. EBA televizyonu çocuklarımızın ihtiyaç duyduğu müfredatın tamamını kapsıyor. Çocuklarımız televizyondan ihtiyaçlarını rahatlıkla giderebilirler. Eğer kaçırırlarsa izleyemezlerse elbette tekrarını izleyebilirler. Kriterler doğrultusunda illerde okullar marifetiyle tabletlerin dağıtımı bu haftadan itibaren başlıyor ve peyderpey devam edecek. Elbette sadece bununla kalmıyoruz, biliyorsunuz 13 bine yakın EBA destek merkezi kurduk. EBA destek merkezlerinde her birinde 8, 10 bilgisayarın olduğu bir eğitim ortamı var. Çocuklar kendi okullarına değil istediği EBA Destek Merkezi olan evine en yakın okula başvurup gidip bu merkezde istediği kadar çalışabilir, destek alabilir. Burada öğretmenlerimiz de var. Onlar da yardımcı olurlar” diye konuştu.

Veliler de öğrenciler de çoğunlukla yüz yüze eğitim istiyor

Bu arada VOA Türkçe’nin başkentte mikrofon uzattığı veliler ve öğrenciler ise bugün yüz yüze eğitimin yaygınlaştırılmasından memnun olduklarını ifade ederek, haftada iki gün ile sınırlı olmamasını talep etti.

Çankaya İlkokulu’nda bugün en fazla 10’ar öğrenci olmak şartıyla gruplar halinde yüz yüze eğitime başlandı. Hem çocukları 21 Eylül’den itibaren haftada iki gün okula gelmekte olan hem de bugün çocuklarını okula getirmeye başlayan velilerden çoğunluğu, bu şekilde sınırlı değil tümüyle yüz yüze eğitim yapılmasını savundu.

Okuldaki hijyen koşullarından şikayetçi olmadıkları gözlemlenen veliler, tam tersine okul dışında günlük hayatta pek çok mekana aileleriyle birlikte gitmek durumunda kalan çocukları açısından okulda olmalarını daha sağlıklı bulduklarını söyledi. Pek çok veli, evlerde online derslerde yeterince başarılı öğrenim sağlanamadığını belirterek, öğretmenleriyle birebir etkileşim halinde daha iyi eğitim verildiği görüşünü dile getirdi.

Devletten daha fazla okul inşa edilmesiyle daha fazla sınıf oluşturularak öğrenciler için sosyal mesafeye uygun ortam yaratılmasını talep eden veliler, devletin böylesi bir dönemde eğitime yatırım yapması gerektiğini vurguladı.

Öğrencilerden çoğunluğu da, okulda olmaktan mutlu olduklarını ifade ederek, evde dersleri anlamakta zorluk çektiklerini kaydetti.

VOA tarafından geçilen Yüz Yüze Eğitim Yaygınlaştı Tablet Dağıtımı Planlanıyor haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Yüz Yüze Eğitim Yaygınlaştı Tablet Dağıtımı Planlanıyor haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Yüz Yüze Eğitim Yaygınlaştı Tablet Dağıtımı Planlanıyor haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.