“Yüz bin kişilik orduyla sandıkları koruyacağız”

“Yüz bin kişilik orduyla sandıkları koruyacağız”

ABONE OL
17:11 - 13/02/2024 17:11
“Yüz bin kişilik orduyla sandıkları koruyacağız”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve 31 Mart seçimlerindeki başkan adayı Ekrem İmamoğlu bugün İstanbul’un 39 ilçesindeki adaylarını kamuoyuna tanıttı.

Beş yıl önce 14 ilçede sandıktan zaferle çıkan CHP, bu belediye başkanlarından sadece beşiyle 31 Mart seçimlerine katılacak.

4-5 Kasım 2023 tarihlerinde toplanan kurultayda eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu destekleyen Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu, Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli, Adalar Belediye Başkanı Erdem Gül, Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin, Esenyurt Belediye Başkanı Deniz Bozkurt, Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç aday gösterilmedi.

Ekrem İmamoğlu ile birlikte yeni genel başkan Özgür Özel’i destekleyen Beylikdüzü Belediye Başkanı Murat Çalık, Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi, Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat ve Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel ise yeniden yarışa girecek.

İstanbul’da dört kadın aday var

Bu seçimde dört kadın, belediye başkanı olmak için CHP adayı olarak seçime giriyor.

Bakırköy’de Dr. Ayşegül Özdemir Ovalıoğlu, Maltepe’de Mimarlar Odası İstanbul Şubesi’nin eski başkanı Esin Köymen, Üsküdar’da eski Şehir Hatları Genel Müdürü Sinem Dedetaş, Bahçelievler’de eski İstanbul milletvekili Gülizar Memecan belediye başkanı olmak için çalışacak.

Bakırköy ve Maltepe partinin geleneksel olarak güçlü destek bulduğu ilçelerken, Bahçelievler ve Üsküdar da bu kez iddialı olduğu yerler arasında gösteriliyor.

Eski milletvekillerinden Adıgüzel ve Erdoğdu ile İmamoğlu’nun yakın ekibinden Şahan, Polat, Balyalı da aday

CHP’nin bir önceki seçimde kazandığı ilçelerden Ataşehir’de eski genel başkan yardımcısı Onursal Adıgüzel, Kadıköy’de mevcut İBB Grup Sözcüsü Mesut Kösedağı, Şişli’de İmamoğlu’nun yakın ekibinden eski İstanbul Planlama Ajansı Başkanı Emrah Şahan, Esenyurt’ta eski ilçe başkanı ve İBB Meclis üyesi Ali Gökmen, Avcılar’da eski Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı Utku Caner Çaykara, Adalar’da eski ilçe başkanı Ali Ercan Akbulut, Sarıyer’de ise eski Kartal Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Oktay Aksu yarışacak.

Bu isimler dışında Tekin Aras (Arnavutköy), Cem Kılıç (Bağcılar), Mesut Öksüz (Başakşehir), Hasan Mutlu (Bayrampaşa), Alaattin Köseler (Beykoz), İnan Güney (Beyoğlu), Erhan Güzel (Çatalca), Orhan Çerkez (Çekmeköy), Hasan Dalkıran (Esenler), Mithat Bülent Özmen (Eyüp), Mahir Polat (Fatih), Hakan Bahçetepe (Gaziosmanpaşa), Temel Akkoç (Güngören), Tonguç Çoban (Kağıthane), Tarık Balyalı (Pendik), Alper Yeğin (Sancaktepe), Bora Balcıoğlu (Silivri) Özgür Kabadayı (Şile), Ayhan Koç (Sultanbeyli), Ferhat Epözdemir (Sultangazi), Eren Ali Bingöl (Tuzla) Aykut Erdoğdu (Ümraniye), Onur Soytürk (Zeytinburnu) İstanbul’da CHP’nin adayları arasında yer aldı.

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve 31 Mart seçimlerindeki başkan adayı Ekrem İmamoğlu bugün İstanbul’un 39 ilçesindeki adaylarını kamuoyuna tanıttı.

İmamoğlu: “Gözleri dönmüş biçimde bizimle uğraşıyorlar”

Toplantı sonunda ayrı ayrı ve toplu olarak adaylarla fotoğraf çektiren İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu beş yıllık yönetiminde “talan siyasetini” İstanbul’dan uzak tuttuğunu söyledi.

İmamoğlu, “Bir kişinin kazandığı değil, 16 milyon insanın kazandığı dönemi başlattık. İstanbul, gücün ve paranın akış yönünü değiştirmeyi başardı. Gücün ve paranın akış yönünü değiştirdiğimiz için bizimle o kadar uğraşıyorlar. Onun için gözleri dönmüş bir biçimde, bu seçimin için her şeyi yapıyorlar, yapacaklar. Bizden önce İstanbul’da güç, bir avuç insanın elindeydi. Onlar bu gücü sonuna kadar istismar ettiler. Her ay, onlarca parsel bazında imar artışları, Meclis’in koridorlarında geziyordu. Beş senede bu kardeşiniz, bu yoldaşınız, tek bir parsel bazında imarı, o Meclis salonuna sokmadı, sokturmadı. Talanı bu şehirden uzak tuttu” dedi.

Bir grup Sarıyer Belediye Başkanı’nın aday gösterilmemesini protesto etti; İmamoğlu “ayıp ediyorsunuz” diye tepki gösterdi

İmamoğlu’nun konuşması sırasında yaklaşık 50 kişilik bir grup ellerinde dövizlerle Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç’in bir kez daha aday gösterilmemesini protesto etti. Bu grubun attığı sloganlara daha kalabalık bir grup “Ekrem Başkan” tezahüratıyla karşılık verdi.

İBB Başkanı da duruma, “Kırgınlıklarınızı saygıyla karşılıyorum ama burası CHP kürsüsüdür, bu kürsünün size duyduğu saygı gibi burada bulunan herkesin de bu kürsüye saygı duyması gerekir. Burada demokratik bir şekilde tepkinizi gösteriyorsanız, il başkanının demokratlığındadır. Attığınız sloganlarla Şükrü Başkan’a da ayıp ediyorsunuz” sözleriyle tepki gösterdi.

“Bu şehirde bir kişinin değil 16 milyonun dediği olacak”

Konuşmasının sonlarına doğru salondan gelen “ceketi çıkar kolları sıva” sloganlarına kayıtsız kalmayan İmamoğlu, yalnız kendisi ceket çıkartmadı, salondakilerden de ceketlerini çıkartmalarını istedi.

İBB Başkanı, “Bu şehirde kimsenin inancına, kimsenin siyasi düşüncesine, kimsenin yaşam tarzına bakmadan, ayrımcılık yapmadan, adil ve özgür bir kent var edeceğiz. Bu şehir, herkesin şehri. Bu şehir Kürtler’in şehri. Bu şehir Aleviler’in şehri. Bu şehir Boşnaklar’ın şehri. Bu şehir Ermeniler’in şehri. Bu şehir Süryaniler’in şehri. Bu şehirde, 16 milyon özgür Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı var. Bu şehirde vatansever, bayrağını seven, Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde, Cumhuriyet’in izinde yürüyecek 16 milyon insan var. Göreceksiniz; bir kişinin değil, 16 milyonun dediği olacak” diye konuştu.

Özgür Çelik: “İstanbul’da otuz bir bin sandığı yüz bin kişilik orduyla koruyacağız”

İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik ise iktidar partileri ne derse desin nezaketli bir siyaset sergilemekten vazgeçmeyeceklerini ve sandıkları koruyacaklarını söyledi.

Çelik, “Rakiplerimiz yerel siyaset konuşmak yerine yine toplumu kutuplaştırarak sonuç alma yoluna gitmek isteyecekler. Montaj videolarla, sahte broşürlerle toplumu yine kutuplaştırmaya çalışacaklar. Ancak biz nezaketten asla taviz vermeyeceğiz. İstanbul’da otuz bir bin sandığı yüz bin kişilik orduyla koruyacağız. Asil sandık görevlilerimiz tamamlandı. Yedek sandık sorumlularımızın tamamlanma süreçleri devam ediyor. Avukat örgütlenmesini devam ettiriyoruz. Bütün İstanbullular gönül rahatlığıyla sandıklara gidebilirler. Oylarını kullanabilirler. İstanbul’un helal oyları bizlere emanet. Biz sandıkları koruyacağız. 31 Mart’ta mutlaka kazanacağız” ifadelerini kullandı.

VOA tarafından geçilen “Yüz bin kişilik orduyla sandıkları koruyacağız haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. “Yüz bin kişilik orduyla sandıkları koruyacağız haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan “Yüz bin kişilik orduyla sandıkları koruyacağız haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.