Yunanistan Açıklarında Göçmenleri Taşıyan Tekne Battı

Yunanistan Açıklarında Göçmenleri Taşıyan Tekne Battı

ABONE OL
18:55 - 01/11/2022 18:55
Yunanistan Açıklarında Göçmenleri Taşıyan Tekne Battı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Yunanistan’da Eğriboz Adası açıklarında düzensiz göçmenleri taşıyan bir tekne battı. Kayıp olduğu belirtilen onlarca kişi için arama kurtarma çalışmaları devam ediyor.

Yunanistan Sahil Güvenlik biriminden yapılan açıklamaya göre, Eğriboz’un güney kıyılarında 9 düzensiz göçmen kurtarıldı. Yetkililer, kurtarılan 9 göçmenin can yeleksiz bir şekilde bulunduğunu belirtti.

Kurtarılanların yetkililere verdiği bilgiye göre, İzmir’den yola çıkan ve fırtına nedeniyle battığı belirtilen teknede yaklaşık 68 göçmen vardı.

Arama kurtarma çalışmaları, bölgede devam eden sert hava koşulları nedeniyle zorlukla yürütülüyor.

Yunanistan Sahil Güvenlik tarafından yayınlanan görüntülerde, kayalıklara tutunarak yardım bekleyen bir grup göçmen görülüyor.

Yetkililer ayrıca kurtarılan 9 kişinin acil durum ekipleri tarafından verilen koruyucu battaniyeleri üzerlerine sararak, kurtarma teknesinin güvertesinde bekledikleri anın görüntülerini de yayınladı.

Sahil güvenlik devriye teknesi, bir helikopter ve bölgedeki iki gemi tarafından yürütülen arama kurtarma çalışmalarının yanı sıra, Sisam (Samos) Adası açıklarında da ayrı bir teknenin batması sonucu kayıp olduğu belirtilen 8 düzensiz göçmen için de arama kurtarma ekipleri devrede. Pazartesi günü dört kişinin kurtarıldığı belirtiliyor.

Afrika, Asya ve Ortadoğu ülkelerinden, Avrupa’ya sığınma umuduyla yola çıkan binlerce düzensiz göçmen Yunanistan kıyılarına ulaşma çabasıyla oldukça riskli yolculuğu göze almaya devam ediyor.

Bu tehlikeli yolculuk sırasında çok sayıda göçmen hayatını kaybetti, onlarcası ise kayıp. En son Ekim ayının başında Ege Denizi’ndeki batan iki göçmen teknesinde en az 27 kişi boğularak hayatını kaybetti.

Deniz yoluyla Avrupa’ya geçmeye çalışan düzensiz göçmenlerin sığınmak istediği ülkelerden olan İtalya açıklarında son birkaç gün içinde 90’den fazla göçmen kurtarıldı.

VOA tarafından geçilen Yunanistan Açıklarında Göçmenleri Taşıyan Tekne Battı haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Yunanistan Açıklarında Göçmenleri Taşıyan Tekne Battı haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Yunanistan Açıklarında Göçmenleri Taşıyan Tekne Battı haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.