Yunan Başbakanı: Türkiye ile Akdeniz'de yetki sorununu çözemezsek BM mahkemesine gideceğiz

Yunan Başbakanı: Türkiye ile Akdeniz'de yetki sorununu çözemezsek BM mahkemesine gideceğiz

ABONE OL
05:50 - 30/12/2019 05:50
Yunan Başbakanı: Türkiye ile Akdeniz'de yetki sorununu çözemezsek BM mahkemesine gideceğiz
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Ankara ile Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti arasında onaylanan ‘Deniz Yetki Alanlarının Sınırlandırılmasına İlişkin Mutabakat Muhtırası’nı BM’ye bağlı Uluslararası Adalet Divanı’na götüreceklerini söyledi.

Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) ile “Deniz Yetki Alanlarının Sınırlandırılmasına İlişkin Mutabakat Muhtırası” ve “Güvenlik ve Askeri İşbirliği Mutabakat Muhtırası” imzalayan Türkiye’ye karşı Atina’dan, “Ankara ile deniz yetki alanı anlaşmazlıklarını çözememeleri halinde Birleşmiş Milletler’e (BM) bağlı Uluslararası Adalet Divanı’na (ICJ) gidecekleri” açıklaması geldi.

Sputnik’te yer alan habere göre, “To Vima” gazetesine konuşan Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Ankara ile UMH arasında imzalanan ve Türkiye’nin Akdeniz kıyısından Libya’nın kuzeydoğu kıyısına dek münhasır ekonomik bölge (MEB) kurulması anlamına gelebilecek anlaşmayla ilgili soruları da yanıtladı.

Türkiye ile aralarındaki Ege ve Doğu Akdeniz’deki deniz yetki alanı anlaşmazlıklarını siyasi ve diplomatik düzeyde müzakere etmek niyetinde olduklarını söyleyen Miçotakis, “Ama şunu açık ve net şekilde söylemeliyiz: Eğer çözüm bulamazsak Yunanistan’ın tespit ettiği anlaşmazlık hakkında Lahey’deki IJC gibi bir uluslararası organın hüküm vermesi gerektiği konusunda uzlaşmalıyız” diye konuştu.

soL haber portalı tarafından geçilen tüm haberlerde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Haberler web sayfamızda otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.