Yöresel ürünlerine herkes sahip çıkmak durumundadır

Yöresel ürünlerine herkes sahip çıkmak durumundadır

ABONE OL
21:47 - 07/10/2021 21:47
Yöresel ürünlerine herkes sahip çıkmak durumundadır
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu: ‘’Yöresel ürünlerine herkes sahip çıkmak durumundadır ‘’ dedi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, herkesin ve her kesimin yöresel ürünlerine sahip çıkmak durumunda olduğunu belirtti.

Antalya Ticaret Borsası Başkanı Ali Çandır ve Meclis Başkanı Erdoğan Ekinci ile birlikte 20-24 Ekim 2021 tarihleri arasında Antalya’da bu yıl 11. düzenlenecek ve Coğrafi İşaretli ürünlerin yer alacağı Yöresel Ürünler Fuarı’na (YÖREX) davet etmek amacıyla Ankara’da Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, FAO Türkiye Temsilcisi Viorel Gutu ve Temsilci Yardımcısı Ayşegül Selışık ile Ekonomi Muhabirleri Derneği (EMD) Başkanı Turgay Türker’i ziyaret etti.

ATB Başkanı Ali Çandır, bu yıl YÖREX Fuarı’na Kalkınma Ajanslarının büyük ilgi gösterdiğini söyledi. Yöresel ürünlerin kırsal kalkınmanın anahtarı olduğunu, kıyıda köşede kalmış ürünleri ekonomiye kazandırmak için çalıştıklarını kaydeden Çandır,  özetle şöyle konuştu.

‘’ 81 ilin buluşma noktası olan YÖREX’i bu yıl pandemi koşulları ve kuralları çerçevesinde düzenliyoruz. Anadolu’nun 12 bin yıllık birikiminin ziyaretçiyle buluşacağı YÖREX fuarı kültürümüzün gelecek kuşaklara aktarılmasında önemli bir role sahip oldu. Kırsal kalkınma ve kadın emeğini destekleyen YÖREX tarım ürünlerinin değer bulması açısında da önemli hale geldi. YÖREX Fuarı ile coğrafi işaret konusunda da farkındalık yarattık. FAO ile tarımın gelişimiyle ilgili ortak çalışmalar yürüttük.’’

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, YÖREX Fuarı’na katılmayı arzu ettiğini kaydetti.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy da Antalya’nın her alanda önemli bir kent olduğuna dikkat çekti. YÖREX’in önemli bir buluşma noktası olduğunu anlatan Ersoy, fuarın daha ileri taşınması gerektiğini söyledi.

YÖREX’in fikir babasının Antalya Ticaret Borsası Başkanı Ali Çandır olduğunu vurgulayan TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, şunları kaydetti.

‘’YÖREX’te bütün emek ve çalışma Ali Çandır’ın başkanlığı döneminde Antalya Ticaret Borsamızın. Türkiye’nin yöresel ürünleri için hayırlı bir iş olduğu için TOBB olarak biz de elimizden gelen tüm desteği verdik, veriyoruz. YÖREX sürdürülebilir bir fuar haline geldi ve kalıcı olacak. Türkiye şunu öğrendi ki, yöresel ürünlerine herkes sahip çıkmak durumundadır. Çünkü eğer paraya çevirebilirsek burada büyük bir olanak var. YÖREX bunu yapıyor. Çünkü yapılan iş hayırlı bir iş. Ayrıca ülkemizin 81 ili için de müthiş bir kazanç. Bütün oda ve borsalarımızı YÖREX’te yer almaya davet ediyorum.”

ATB Başkanı Ali Çandır, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, FAO Türkiye Temsilcisi Viorel Gutu ve Temsilci Yardımcısı Ayşegül Selışık ile EMD Başkanı Turgay Türker’i YÖREX Fuarına davet etti.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.