Yoklama Kaçaklarıyla Hükümlülere Müjde

Yoklama Kaçaklarıyla Hükümlülere Müjde

ABONE OL
14:40 - 24/05/2022 14:40
Yoklama Kaçaklarıyla Hükümlülere Müjde
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yoklama kaçağı gençlere bedelli askerlik hakkı tanıyacakları açıklamasıyla birlikte Corona virüsü salgını gerekçesiyle açık cezaevi hükümlülerine izin verileceğini bildirdi.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan, üç saatlik kabine toplantısı ardından seçim vaatleri niteliğinde açıklamalarda bulundu.

Erdoğan, “Sayıları 550 bini bulan yoklama kaçağı, bakaya gençlerimize de bir müjde vermek istiyorum. Yoklama kaçağı gençlerimize bedelli askerlikten faydalanabilme yolunu açıyoruz. Kaçak yılına göre değişen oranlarda bir rakam ilavesiyle askerliğini bedelli yapmak isteyen gençlerimiz, askerlik şubelerine başvurabilirler. Bakaya gençlerimizin sıkıntısına çözüm getiren bu uygulamanın hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
Erdoğan, “Kabine toplantımızda açık cezaevlerindeki hükümlüler için belli şartlarda uygulanan ve 31 Mayıs’ta süresi sona eren COVID-19 izinleriyle ilgili de yeni bir değerlendirme yaptık. Buna göre, açık cezaevlerindeki hükümlülerin COVID-19 izinlerini, 31 Temmuz 2023’e kadar uzatıyoruz. Meclis’imizin bu hususta gereken yasal düzenlemeyi en kısa sürede hayata geçireceğine inanıyorum” açıklaması yaptı.

Erdoğan’ın hükümlülere ilişkin açıklaması, insan hakları kapsamında Türkiye’de cezaevlerindeki doluluk durumu ve koşullardaki sıkıntılı tabloyu akıllara getirdi. Öte yandan cezaevlerindeki izin dolayısıyla ve infaz kanunundaki değişiklik ile “af” niteliğindeki düzenlemeler ile serbest adli suçlular dolayısıyla kadın cinayeti vakaları da hatırlandı.

Uzaya Türk genci göndermeyi vaat etti

Seçim vaadi niteliğindeki açıklamalarına “uzay” boyutu da ekleyen Erdoğan, “Artık dünyada siyasi bağımsızlığın teknolojik bağımsızlıktan geçtiğini biliyoruz. Teknolojik bağımsızlık için çalışıyoruz. Dünya düzeninin belirleyicisi konumundaki teknolojinin her alanında proaktif bir Türkiye inşa ediyoruz. Bu nedenle uzay yarışında yer almak bir mecburiyettir. Türkiye’de bir nesil, ülkelerin uzay yarışını televizyonda izlediler. Gençler, bu yarışın parçası olsun istiyoruz. Milli Uzay Programı çerçevesinde bir Türk vatandaşının uzaya gönderilmesi sürecini resmen başlatıyoruz. Başvuru için http://uzaya.gov.tr adresini oluşturduk. Eğitim şartlarını sağlayan 45 yaşından genç tüm vatandaşlar başvurabilir. İki aday gerekli tüm eğitimleri alacaklar. Eğitimlerin ardından iki kişiden biri, 2023’te Uluslararası Uzay İstasyonu’na gidecek” diye konuştu.

VOA tarafından geçilen Yoklama Kaçaklarıyla Hükümlülere Müjde haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Yoklama Kaçaklarıyla Hükümlülere Müjde haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Yoklama Kaçaklarıyla Hükümlülere Müjde haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
Tüm Yorumlar (2)
  • Mert

    Ben bu yaşıma girdim. Dinsiz Ateist birinin yapamıyacaklarını, senin gibi Dindar görünüpte Deist’ten çok daha kötü şeyler yaptığını gördük ŞAHİT olduk.

    Yanıtla
    +0
    -0
  • Mert

    İlim yok İrfan yok, Bilimden yoksun Okumak sorgulamak eleştirmek yok. Hayret doğru bu kadar kara cehaletin içinde debelen bir İslam Türk topluluğu. Ya hiç bir AKP yandaş seçmeni çıkıpta diğer AKP seçmenine şunu sormuyor. Ya bizim taptığımız Reis’miz her işi çokmu iyi biliyor da, haşa Allah reis kadar bu işleri bilmiyor anlamıyor, Reisin bildiklerini Allah’mı bilmiyor da, Dört Büyük Melek’i, ve Görevleri’ni de, hepsini ayrı ayrı bir görev vermiş.
    Azrail Tüm canlıların canını almak için görevlendirilmiş.
    Cebrail Allah’ın emir ve yasaklarını peygamberlere iletmek için görevlendirilmiş.
    İsrafil Kıyamet günü Sûr’a üflemesi için görevlendirilmiş.
    Mikail Doğa olaylarını idare etmek için görevlendirilmiş.
    Münker ve Nekir Ölen kişiye kabirde ilk sorguyu yapması için görevlendirilmiş.
    Kiramen Katibin Günah ve sevapları yazması için görevlendirilmiş.

    Yanıtla
    +0
    -0