Yazar Betül Licht: “Göç insanları hasta mı ediyor?”

Yazar Betül Licht: “Göç insanları hasta mı ediyor?”

ABONE OL
22:57 - 30/12/2019 22:57
Yazar Betül Licht: “Göç insanları hasta mı ediyor?”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Hamburg Eyalet Parlamentosu Milletvekili Güngör Yılmaz tarafından iki ayda bir “Çay Saati” başlığı altında düzenlenen etkinliğe yazar Betül Licht konuk oldu.

Hamburg`da yoğun çalışmalarıyla tanınan Eyalet Parlamentosu Milletvekili Güngör Yılmaz (Sosyal Demokrat Parti) tarafından düzenlenen etkinliğin konuğu yazar Betül Licht oldu.

Yılmaz iki ayda bir organize ettiği “Çay Saati” başlıklı etkinlikte, Betül Licht “In meiner Not rief ich die Eule” adlı, göç yaşamını işlediği kitabından bölümler okudu. Kitapta Karadeniz bölgesinden Almanya’ya göç eden bir ailenin yaşanmış hikayesi, önce Türkiye’de anneanne ve babaannesinin yanında kalan ve daha sonra ailesinin yanına Almanya’ya giden küçük kızın penceresinden anlatılıyor.

Göç yaşayan herkesin “bunu bende yaşadım” deyip, paralellik bulabileceği kitabında, göçün aile ilişkilerine etkisini irdeleyen Betül Licht, okumanın ardından dinleyicilerle söyleşti. Uzun yıllar alternatif tıp ve psikoterapi alanında çalıştığını belirterek, “Göç insanları hasta mı ediyor?” sorusundan hareket ederek yazdığını söyledi.

Güngör Yılmaz, kitabı ilk çıktığında okuduğunu ve çok etkilendiğini ifade ederek, bu nedenle Betül Licht’i okumaya davet ettiğini söyledi. Yılmaz, bunun aynı zamanda organizesini yaptığı yılın son etkinliği olduğunu söyleyerek, yeni yılda yine çok yönlü etkinliklerle her kesme hitap etmek için çabalayacağını sözlerine ekledi.

ha-ber.com/Hamburg

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.