Yeşil Sol Parti, HEDEP oluyor

Yeşil Sol Parti, HEDEP oluyor

ABONE OL
12:24 - 15/10/2023 12:24
Yeşil Sol Parti, HEDEP oluyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Yeşil Sol Parti’nin bugünkü 4. Olağan Büyük Kongresi’yle birlikte Türkiye siyasetinde Kürt kimliği ağırlıklı hareket artık Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi kısa adıyla HEDEP’e dönüşüyor.

Kürt siyasi hareketi, Anayasa Mahkemesi’nde Halkların Demokratik Partisi (HDP) aleyhine parti kapatma davasını dikkate aldı ve 14 Mayıs Genel Seçimleri’ne Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi kısa adıyla Yeşil Sol Parti olarak girdi.

Böylece TBMM’de AKP ve CHP’nin ardından üçüncü büyük milletvekili temsiline sahip olan Yeşil Sol Parti’nin adındaki “yeşil” ve “sol” kavramları nedeniyle Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde yeterince destek alamadığı gündeme taşındı. Anayasa Mahkemesi’nde HDP ile ilgili dava karar aşamasında olduğu için bugün itibariyle Yeşil Sol Parti çatısı altında kabuk değişimiyle yola devam edilmesi kararı alındı.

Bugün kongre kapsamında eş başkanlar, parti üst yönetim organları seçimi yapılacak. Kongre açılışında Divan Başkanlığı’nı üstlenen Yeşil Sol Parti Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, yeni parti adını Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi kısa adıyla HEDEP olarak açıklandı.

Kongre öncesinde parti yönetimi listesi belirlendiği için HEDEP Eş Başkanlığı görevini ise Adana Milletvekili Tülay Hatimoğulları ile Siirt Milletvekili Tuncer Bakırhan üstlenecek.

HEDEP Eş Genel Başkanlığı’nı üstlenecek Hatimoğulları ile Bakırhan, Yeşil Sol Parti Eş Sözcüleri Çiğdem Kılıç Uçar ile İbrahim Akın, HDP’nin eski Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ile Mithat Sancar eşliğinde salonu selamladı. Beştaş, “Başkanlarımız çoktur ama biliyorsunuz biz de aslında eski, eskime yoktur” diye selamlamayı sundu.

VOA tarafından geçilen Yeşil Sol Parti, HEDEP oluyor haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Yeşil Sol Parti, HEDEP oluyor haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Yeşil Sol Parti, HEDEP oluyor haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.