Yeniden Refah ve DEM adayları belli, Kurum ve İmamoğlu birbirlerini eleştiriyor

Yeniden Refah ve DEM adayları belli, Kurum ve İmamoğlu birbirlerini eleştiriyor

ABONE OL
20:59 - 10/02/2024 20:59
Yeniden Refah ve DEM adayları belli, Kurum ve İmamoğlu birbirlerini eleştiriyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Türkiye’nin en büyük kenti İstanbul’da sonucu merakla beklenen seçim yarışı her geçen gün daha da hareketleniyor.

Aday çıkarmaması halinde oylarının büyük kısmının CHP’nin adayı Ekrem İmamoğlu’na gitmesi beklenen DEM Parti’nin İstanbul adayı Meral Danış Beştaş, ilk açıklamalarını yaparken son anda AK Parti’yle ittifak görüşmeleri çıkmaza giren Yeniden Refah Partisi ise Milli Görüş hareketinin kurucusu Necmettin Erbakan’ın damadı Mehmet Altınöz’ü İstanbul adayı ilan eti.

Seçimin iki favori adayı İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu ile AK Parti adayı Murat Kurum da bugün seçim çalışmalarına devam etti.

İmamoğlu’ndan Kurum’a “Oy hesabı için en önemli ihanet” Kanal İstanbul’u “anamıyorlar” eleştirisi

İstanbul’dan Marmara Denizi’ne atık su deşarjına sona vereceği söylenen 940 milyon lira yatırımm maliyetli “Ataköy Atıksu Tüneli”nin Yeşilköy’deki şantiyesinde incelemelerde bulunan İBB Başkanı, rakibine Kanal İstanbul üzerinden yüklendi.

İmamoğlu, “İstanbul’un atık suyun Marmara Denizi’ne, hatta Karadeniz’e, o canım Boğaz’a, bırakılma halini tümden ortadan kaldıran bir çalışmayı yönetiyoruz. Bu haliyle Marmara Denizi’ne olan büyük kötülüğü de ortadan kaldırmış olacağız. En önemli ihaneti de Kanal İstanbul ihanetini de hep birlikte öteledik. Bugüne kadar ertelettirdik. Yaptırmadık. Şimdi de onlara konuşturtmuyoruz, farkındaysanız. Bir kelime bile anamıyorlar. Niye? Oy hesabı için” dedi.

“Bir daha burada iktidar olamayacaklar”

İmamoğlu’na göre, bugünlerde gündeme getirmeseler de AK Parti’nin Kanal İstanbul hedefi devam ediyor.

İmamoğlu, “Bu çok kurnazca bir aldatma yolculuğu. Bu aldatma meselesi çok önemli. Hani daha önce kendilerinin ‘aldatıldık’ diye tarifledikleri psikolojiyi, görüyoruz. ‘Aldatma’ ve ‘aldatılma’ bunların anlayışlarında ve ruh hallerinde var. Bu açıdan biz ne onların aldatmalarına ne de aldatılmalarına bundan sonra müsaade edeceğiz. Nasıl? Bir daha bu bir avuç insanın, İstanbul’da iktidar yüzü görmemelerini sağlayarak. Onlar bir daha burada iktidar olamayacaklar. Ne aldatacaklar, ne de aldatılacaklar” diye konuştu.

Murat Kurum: “Hasanpaşa’daki imar düzenlemesini kalemi cetveli alıp bizzat yapacağım”

AK Parti’nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Murat Kurum ise partisinin kentteki en düşük desteğe sahip olduğu iki ilçesinden biri olan Kadıköy’de -diğeri Beşiktaş- sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya geldi.

Murat Kurum’un ana gündeminde kentin her yıl daha da keşmekeş haline gelen trafik sorunu ve kentsel dönüşüm vardı. Projesi 2017 yılında İBB tarafından hazırlanan Söğütlüçeşme-Gayrettepe-İncirli metro hattının, başkanlığı halinde hızlanacağını söyleyen AK Parti adayı, kentin her iki yakasında inşa edilecek 122 kilometre uzunluğundaki tünellerle, İstanbul’un merkezi bölgelerindeki trafiği yerin altına alacaklarını duyurdu.

İmamoğlu döneminde Kadıköy’ün ihmal edildiğini savunan AK Parti adayı, “Fikirtepe’de nasıl durmuş projeleri hızlıca yaptıysak; diğer durmuş projeleri de hızlıca yapacağız. Hasanpaşa’daki imar düzenlemesini kağıdı, kalemi, cetveli elime alıp bizzat yapacağım

Sahte gündemler için İstanbul gündemini feda eden CHP’li yönetime kocaman 4 soru. Kadıköy’ün hayvanseverlerine verdiğiniz sözler nerede? Hayvan bakım evi ve tedavi merkezleri nerede? Annelerimize söz verdiğiniz 21 kreş nerede? Sözünü verdiğiniz yeşil alanlar nerede?” dedi.

“Trafikten boşalan alana da sarı lacivert peyzajıyla yeni Kadıköy Meydanı’nı inşa edeceğiz”

Murat Kurum’un konuşmasında ilçenin sembollerinden Fenerbahçe Spor Kulübü vurgusu öne çıktı.

AK Parti adayı, “Kadıköy, Sarı Kanarya’nın şehri, sporun merkezi. Ama gelin bakın ki, bugün Kadıköy’ümüzde yapılmış tek bir kapalı spor salonu bile yok. Yedi yıl önce Acıbadem’de yapımına başlanan spor salonu ise artık tamamen atıl durumda, çürümeye terk edilmiş. Kadıköy’ümüz, bir küresel marka olan Fenerbahçe’mizin olduğu gibi amatör branşların da kenti olacak. Trafikten boşalan alana da sarı lacivert peyzajıyla yeni Kadıköy Meydanı’nı inşa edeceğiz” diye konuştu.

Murat Kurum’un -CHP’nin henüz adayını belirlemediği- Kadıköy’deki seçim çalışmalarına Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Işıkhan, AK Parti Milletvekili Nurettin Alan, AK Parti Kadıköy Belediye Başkan Adayı Veli Arslan ile MHP İlçe Başkanı Başar Ünal da katıldı.

VOA tarafından geçilen Yeniden Refah ve DEM adayları belli, Kurum ve İmamoğlu birbirlerini eleştiriyor haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Yeniden Refah ve DEM adayları belli, Kurum ve İmamoğlu birbirlerini eleştiriyor haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Yeniden Refah ve DEM adayları belli, Kurum ve İmamoğlu birbirlerini eleştiriyor haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.