Yeni Zelanda’da IŞİD Sempatizanından Bıçaklı Saldırı 6 Yaralı

Yeni Zelanda’da IŞİD Sempatizanından Bıçaklı Saldırı 6 Yaralı

ABONE OL
13:12 - 03/09/2021 13:12
Yeni Zelanda’da IŞİD Sempatizanından Bıçaklı Saldırı 6 Yaralı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Yeni Zelanda’da, bir kişi bir süpermarkette en az 6 kişiyi bıçakladı. Polis tarafından vurularak öldürülen kişinin, IŞİD sempatizanı olduğu ve güvenlik yetkilileri tarafından takip edilen bir kişi olduğu belirtildi.

Yeni Zelanda Başbakanı Jacinda Ardern, saldırganın Sri Lanka vatandaşı olduğunu, 10 yıldır Yeni Zelanda’da yaşadığını ve sürekli olarak güvenlik yetkilileri tarafından takip edilen bir kişi olduğunu açıkladı.

Yeni Zelanda Başbakanı Jacinda Ardern

Düzenlenen basın toplantısında konuşan Ardern “IŞİD destekçisi bir kişi düzenlediği terör eylemiyle, masum Yeni Zelandalılara saldırdı” dedi. Ardern bu kişinin saldırısına başladıktan tam bir dakika sonra polis tarafından vurularak öldürüldüğünü söyledi.

Polisin söz konusu şahsı takipte olduğu bu sebeple, markette eline aldığı bir bıçakla çevresindekilere saldırmaya başlar başlamaz bu kişiyi vurduğu açıklandı.

Auckland şehrindeki bir süpermarkette düzenlenen saldırıyı gören kişilerden biri, saldırganın elindeki bıçakla etrafındakileri bıçaklarken “Allahu ekber” diye bağırdığını söyledi.

Polis yetkilileri, saldırganın eylemi tek başına gerçekleştirdiğini ve kendisini zaten takip ettikleri için anında müdahale ettiklerini açıkladı.

Yeni Zelanda Başbakanı Ardern, bu saldırının ülkede 15 Mart 2019’da düzenlenen ve iki ayrı camide 51 müslümanın öldürüldüğü saldırının intikamı amacıyla düzenlenip düzenlenmediği sorusuna “Buna dair bir işaret yok” yanıtını verdi.

Ardern, bu saldırının bir inaçla, dinle bağlı olmadığını bunun bireysel bir saldırı olduğunu bunun nefret eylemi olduğunu dile getirdi. Ardern, bu kişinin takip ediliyor olmasına karşın net olarak bir suç işlemediği için hapiste olmadığını söyledi.

Saldırıda yaralanan 3 kişinin durumunun ağır olduğu ve hastanede tedavilerinin sürdüğü açıklandı.

VOA tarafından geçilen Yeni Zelanda’da IŞİD Sempatizanından Bıçaklı Saldırı 6 Yaralı haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Yeni Zelanda’da IŞİD Sempatizanından Bıçaklı Saldırı 6 Yaralı haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Yeni Zelanda’da IŞİD Sempatizanından Bıçaklı Saldırı 6 Yaralı haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.