Hamburg Alevi Toplumu, 2025 yılının ilk kahvaltılı sohbet toplantısını yoğun bir katılımla gerçekleştirdi. Toplantıda, seçim sürecine dair değerlendirmelerin ele alındığı panel, karşılıklı bilgi alışverişine sahne oldu. Etkinliği Cem Evi Başkanı Fatma İme yönetirken, konuşmacılar arasında Hamburg Sosyal Senatörü Melanie Schlotzhauer ve SPD Milletvekili Ali Şimşek yer aldı.
Kahvaltıya; Hamburg SPD Eyalet Milletvekili ve Meclis Başkanvekili Frank Schmitt, Altona İlçe Belediye Meclis Üyesi Mithat Çapar, HAAK-Bir Derneği Başkanı Özlem Bütün, TGH eski yöneticisi Ali Kurtuldu, Kuzey Almanya Beşiktaşlılar Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Müşerref Üstüner, doğa aktivisti Rahime Sürücü ve CHP Hamburg Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Şeref Arslan gibi pek çok sivil toplum örgütü temsilcisi katıldı.
Toplantının açılışında, Cem Evi Başkanı Fatma İme kısa bir tanıtım konuşması yaptı. Ardından sahneye çıkan Hamburg Sosyal Senatörü Melanie Schlotzhauer, özellikle kreş hizmetleri, evde bakım destekleri ve dernek projelerine sağlanan hükümet yardımlarını detaylandırdı.
SPD Milletvekili Ali Şimşek ise;
Toplantıda söz alan isimler arasında Mithat Çapar, Özlem Bütün, Şeref Arslan, Rahime Sürücü ve Ali Kurtuldu da vardı. Konuşmacılar, yaklaşan seçimlerin önemine dikkat çekerek göçmenlerin sandığa gidip oy kullanmalarını teşvik ettiler.
SPD Hamburg Eyalet Meclisi Milletvekili Ali Şimşek, kapanış konuşmasında, organizasyonda emeği geçenlere teşekkür ederek şunları söyledi:
“Ben Hamburg Meclisi’nde hepiniz için görev yapıyorum. Sorunlarınıza çözüm üretmek ve taleplerinizi karşılamak için çalışmaya devam edeceğim. Irkçıların seçimlerde geriletilmesi için herkesin oy kullanması gerekiyor.”
Hamburg Alevi Toplumu’nun düzenlediği bu kahvaltılı etkinlik, farklı çevrelerden insanların tanışıp kaynaşmasına vesile oldu. Samimi atmosferiyle dikkat çeken toplantıda, karşılıklı bilgi alışverişi ve tecrübe paylaşımı yapıldı. Katılımcılar, hem bilgilenmenin hem de keyifli bir ortamın tadını çıkardı. Organizasyonun üretkenliği ve sıcak ortamı, hem katılımcılar hem de organizatörler tarafından takdir edildi.
Haber ve Fotograflar: Ali Akdemir
ALMANYA
46 dakika önceGÜNCEL
4 saat önceGÜNCEL
5 saat önceGÜNCEL
6 saat önceGÜNCEL
7 saat önceALMANYA
12 saat önceALMANYA
12 saat önce