Yeni yılın ilk gününde İstanbul’un tarihi merkezinde İsrail protestosu

Yeni yılın ilk gününde İstanbul’un tarihi merkezinde İsrail protestosu

ABONE OL
14:53 - 01/01/2024 14:53
Yeni yılın ilk gününde İstanbul’un tarihi merkezinde İsrail protestosu
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Milli İrade Platformu, 300’den fazla sivil toplum kuruluşunun katılımıyla İstanbul’un tarihi merkezinde bugün “Şehitlerimize rahmet, Filistin’e destek, İsrail’e lanet” sloganlı miting gerçekleştirdi.

Tarihi yarımadadaki Ayasofya, Sultanahmet, Süleymaniye ve Yeni Cami’de sabah namazı kılan kalıtımcılar yürüyerek, çift yönlü trafiğe kapanan Galata Köprüsü’nde biraraya geldi. 07.30’dan itibaren sloganlar eşliğinde toplanan binlerce kişi köprünün Karaköy ayağında kurulan kürsüye çıkan konuşmacıları dinledi.

Mitinge binlerce kişi ellerinde taşıdıkları Türk ve Filistin bayraklarıyla katıldı.

Yürüyüşe, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, eski TBMM Başkanı Mustafa Şentop, AK Parti Kayseri Milletvekili Hulusi Akar, AK Parti Mersin Milletvekili Nureddin Nebati, AK Parti İstanbul Milletvekili Süleyman Soylu, İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı ve TÜGVA Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Bilal Erdoğan, T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı, TEKNOFEST ve Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, Filistin’in Ankara Büyükelçisi Faed Mustafa ile birçok milletvekili ve ilçe belediye başkanı ile siyasi partilerin temsilcileri katıldı.

Galata Köprüsü’ndeki platformlarda “ForFairFuture” (adil gelecek için) yazılı etiketler yer alırken alana dev ekranlar kuruldu, ses sistemi için kolonlar yerleştirildi.

Sloganlar atıp tekbir getiren katılımcılar, çalınan müziklere de ellerindeki Türk ve Filistin bayraklarını sallayarak eşlik etti. Galata Köprüsü civarında bulunan yolcu ve balıkçı tekneleri de yürüyüşe destek verdi.

Kalabalık mitingde İsrail aleyhinde sloganlar atarak, tekbir getirdi.

Mitingde kalabalığa seslenen ve yılın ilk sabahında İstanbul’dan bütün dünyaya haykırmak istediklerini söyleyen Bilal Erdoğan, “Biz bu sabah 12 şehidimizi de Filistin’de olup bitenleri de takip edenler olarak dünyaya haykırmak istiyoruz. Bizler kayıtsız kalamayız çünkü Kudüs bizim ilk kıblemiz. Çünkü Mescid-i Aksa bizim kutlu mabedimiz. Topraklarımızda gözü olanların, Arz-ı Mevud safsatasıyla milyonların kanına girenlerin gözlerini çıkarmak için bizler kayıtsız kalamayız” dedi. Bilal Erdoğan, vatandaşları İsrail’i boykota devam etmeye çağırdı.

Erdoğan’dan sonra AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Başkanı Mahmut Asmalı kürsüye gelip kalabalığa hitap etti. Eylem 09.30 civarında sona erdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kızı Esra Erdoğan’la evli olan ve hazine ve maliye bakanlığı görevinden istifa etiği 8 Kasım 2020’den beri kameralar karşısına geçmeyen Berat Albayrak, eşiyle birlikte mitinge katılım çağrısında bulunmuştu. Albayrak İstanbul’daki mitinge katılanlar arasındaydı.

VOA tarafından geçilen Yeni yılın ilk gününde İstanbul’un tarihi merkezinde İsrail protestosu haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Yeni yılın ilk gününde İstanbul’un tarihi merkezinde İsrail protestosu haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Yeni yılın ilk gününde İstanbul’un tarihi merkezinde İsrail protestosu haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.