Yemen’de İnsani Yardımlar Bazı Bölgelerde Kısmen Askıya Alındı

Yemen’de İnsani Yardımlar Bazı Bölgelerde Kısmen Askıya Alındı

ABONE OL
15:32 - 24/12/2019 15:32
Yemen’de İnsani Yardımlar Bazı Bölgelerde Kısmen Askıya Alındı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Yemen’de geçtiğimiz yıl Stockholm’de sağlanan ateşkes çerçevesinde ülkede bazı olumlu gelişmeler yaşansa da taraflar arasındaki çatışmalar devam ediyor. Birleşmiş Milletler yetkililerinin, dünyanın en kötü insani yardım krizinin yaşandığı ülke olarak adlandırdığı Yemen’de önceki gün, üç insani yardım kampına düzenlenen saldırılar sonrasında yardım dağıtımı bazı bölgelerde kısmen askıya alındı.

Birleşmiş Milletler İnsani ve Acil Yardım Koordinatörü Mark Lowcock, yaptığı yazılı açıklamada ülkede insani yardım dağıtımını kısmen durduğunu belirterek saldırıların endişe verici bir şekilde arttığını söyledi.

Lowcock, 21 ve 22 Aralık tarihlerinde bilinmeyen kişiler tarafından roket güdümlü el bombaları kullanarak Al Dhale’deki üç uluslararası insani yardım kuruluşunun tesislerine saldırıldığını belirtti. Saldırı sonucu tesislerde maddi hasar oluştu ve bir kişi yaralandı.

“12 insani yardım kuruluşu yardım çalışmalarını durdurdu”

Lowcock, “ Bu olaylar Yemen’deki insani yardım çalışanlarının karşılaştığı risklerin endişe verici bir şekilde yükseldiğini gösteriyor. Saldırılar sonrasında, El – Dhale’de 12 insani yardım kuruluşu, yardım çalışmalarını durdurmak zorunda kaldı. Bu durumdan yerelde insani yardım sağlanan 217 bin kişi etkilendi. Programlar askıya alındı. “ dedi.

İnsani yardım kuruluşlarının bölgedeki insanlarla ortak hareket ettiğini belirten Lowcock, “ Bu saldırıları çekinmeden kınıyorum. Kapsamlı bir soruşturma yapılmasını öneriyorum. Ayrıca bu konuda başlattıkları çalışmalar için Yemen Hükümeti’ne teşekkür ederim. Yemen’de insani yardım kuruluşlarının çalışmalarına yönelik bazı dedikodular yapılıyor. Bazı kışkırtmalar yapılıyor. Ayrıca insani yardım dağıtımı operasyonlarına yönelik karşı bir medya kışkırtması da söz konusu. İnsani yardım görevlileri çok büyük riskler altında çalışmalarını sürdürmek zorunda kalıyor. Biz insani yardım dağıtımı için bölgelerde yerel halkla birlikte çalışıyoruz. Bu tür durumlar çalışmalarımızı kötü bir şekilde etkiliyor. İnsani yardım kuruluşları, Yemen’de her ay 12 milyondan fazla kişiye ulaşıyor. Ülke çapında insani yardım operasyonlarını sürdürmemiz için güvenli ve olanaklı bir ortam sağlamaları için yetkililere güveniyoruz” dedi.

 

Amerika’nın Sesi tarafından geçilen tüm haberlerde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Haberler web sayfamızda otomatik olarak haber sitelerinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.