Yellen, Şimşek ve Karahan ile biraraya geldi

Yellen, Şimşek ve Karahan ile biraraya geldi

ABONE OL
19:59 - 29/02/2024 19:59
Yellen, Şimşek ve Karahan ile biraraya geldi
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

ABD Maliye Bakanı Janet Yellen, G20 toplantıları kapsamında Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Fatih Karahan ile biraraya geldi.

ABD Maliye Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Yellen, Brezilya’nın Sao Paulo kentinde düzenlenen G-20 Maliye Bakanları ve Merkez Bankası Başkanları toplantısı kapsamında Şimşek ve Karahan ile görüştü.

Açıklamada, görüşmede ikili ilişkilerin öneminin vurgulandığı belirtildi. Ayrıca, enflasyonla mücadele misyonu dahil Türk ekonomi politikasında süren gelişiminin ele alındığı kaydedildi.

Bakanlık açıklamasında, ikili ilişkilerin süregelen önemini vurgulayan iki bakanın, kara para aklama ve terörizmin finansmanıyla mücadele rejimlerinin güçlendirilmesi ve yaptırımların uygulanması dahil Türkiye ve ABD’nin önemli bölgesel meseleleri ele almak üzere nasıl birlikte çalışabileceklerini görüştükleri belirtildi.

Janet Yellen X hesabından yaptığı açıklamada, “Türkiye ve ABD’nin önemli bölgesel sorunları çözmek için nasıl birlikte çalışabileceğini Bakan Mehmet Şimşek ile görüştüm. İkili ilişkilerimizin önemini de vurguladım” dedi.

Mehmet Şimşek de X paylaşımında, “Küresel ekonomik görünümün yanı sıra gündemde yer alan eşitsizliklerin azaltılması, uluslararası vergilendirme ve sürdürülebilir kalkınmanın finansmanı konularını değerlendirdik” dedi.

Şimşek mesajında, “Ayrıca gerçekleştirdiğim ikili görüşmelerde Türkiye ekonomisine ilişkin gelişmeleri değerlendirirken çok taraflı kalkınma bankaları ve ülkelerle ilişkilerimizi ve işbirliğimizi güçlendirecek hususlarda görüş alış verişinde bulunduk” ifadelerini kullandı.

VOA tarafından geçilen Yellen, Şimşek ve Karahan ile biraraya geldi haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Yellen, Şimşek ve Karahan ile biraraya geldi haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Yellen, Şimşek ve Karahan ile biraraya geldi haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.