Yediden yetmişe folklor öğretiyor

Yediden yetmişe folklor öğretiyor

ABONE OL
14:47 - 08/10/2019 14:47
Yediden yetmişe folklor öğretiyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Matematik öğretmeni, yurtdışında kendisini Türk folkloruna adadı.

Dr. Oya Uysal Koğ, Nürnberg’de açtığı “Dance Anatolia Art Fabric” okulu ile 6 yaşından itibaren öğrencilerine Folklorumuzu ve Türk Kültürünü tanıtıyor.

İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Matematik öğretmenliği mezunu, yüksek lisansının yanı sıra, doktorasını da tamamlamış, aynı zamanda, İzmir, Karşıyaka Kültür Merkezi Derneği ve Ezgim Kültür Sanat ve Spor Kulübünde yetişen, usta öğretici belgesi sahibi Dr. Oya Uysal Koğ, şimdilerde, Nürnberg’de açtığı “Dance Anatolia Art Fabric” ile 7’den 70’e geniş kitlelere Türk Halkoyunlarını öğretiyor.

Tüm yörelerin dansları var

Sahne, kostüm, ritim, profesyonel makyaj, folklor üzerinde bilgisini öğrencilerine aktaran Dr. Oya Uysal Koğ, öğrencileri ile sergiledikleri gösterilerde Zeybek, Horon, Bar ve Halay oyunları ile alkış yağmuruna tutuluyor. Kendisi gibi 30 yıldır halkoyunlarına gönül veren eşi Dr. Faikcan Koğ ile birlikte İzmir, Ege, Burdur, Artvin, Kafkas, Antep, Ağrı, Adıyaman, Bursa, Bodrum, Karadeniz gibi yörelerin danslarını nesilden nesile aktarıyorlar.

Altı yaşından itibaren öğreniyorlar

Altı yaşından itibaren, halkoyunları ile tanışan minik öğrenciler, canla başla çalışarak, öğretmenlerinin sözünü dikkatle dinliyorlar. Nürnberg Wölckernstr.10 adresindeki çalışma yerinde aileler de çocuklarının çalışmasını heyecanla takip ediyorlar.

Amaç Türk Kültürünü tanıtmak

Dr. Oya Uysal Koğ, yurt dışında, Türk folklorunu tanıtmak ve aynı zamanda gençliğin kendi kültürünü yaşamasını ve öğrenmesini amaç edindiğini belirtiyor. Bu sayede yeni nesillerin öz kültürlerine hakim ve toplumların birbirlerine daha verimli entegre olabileceklerine inanıyor.

Gösterileri büyük beğeni alıyor

Büyükler dalında birçok gösteride büyük beğeni alan “Dance Anatolia” Türklerin gururu olmaya devam ediyor.

ha-ber.com/Taner TÜZÜN / NÜRNBERG

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.