Yaz gelince ortaya çıkan Almancı düşmanlığı

Yaz gelince ortaya çıkan Almancı düşmanlığı

ABONE OL
18:49 - 07/07/2021 18:49
Yaz gelince ortaya çıkan Almancı düşmanlığı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Şafak Salda tarafından geçilen Yaz gelince ortaya çıkan Almancı düşmanlığı video içeriğinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Yaz gelince ortaya çıkan Almancı düşmanlığı haberi web sayfamıza otomatik olarak youtube kanalından geldiği şekliyle yer almaktadır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
Tüm Yorumlar (2)
  • Mert

    CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu, birçok ülke liderinin Türkiye üzerinden kara parasını akladığını ileri sürerek “Türkiye’yi bir kara para cenneti, yolsuzluklardan elde edilen kazançların cenneti bir ülke haline getirdiler. Şu anda büyük ihtimalle, Türkiye gri listeye alınmak üzere” dedi.
    https://t24.com.tr/haber/chp-li-kusoglu-bircok-lider-turkiye-de-kara-para-akliyor-ulke-gri-listeye-alinmak-uzere,964010

    Türkiye’yi kara para aklama cenneti haline getiren AKP iktidar hükümetinin beceriksizliği yabancı medyada yankılanıyor.
    https://www.br.de/nachrichten/wirtschaft/steuerhinterziehung-auch-tuerkei-meldet-bald-kontodaten,SCXY7hh

    Bu insanlar 60 yıldır Avrupa ülkelerinde çalışarak kazandıkları paraların tümünü bu ülkelerde vergisini ödeyerek dişinden tırnağından biriktirdikleri birikimlerini, daha sonra da ülkesi Türkiye Bankalarına yatırdıkları bilinip dururken, Şimdi bu insanların birikimlerini hangi kara para ile ilişkilendireceksiniz?
    Bunun bir cevabı olamaz. Hiç kimse bunun cevabını veremez. Kişinin kazancı iki kez, yada defaatle aynı anda iki Devlet arasında Vergilendirilemez. Bir başka deyişle bir insanın birikimleri hayatı boyunca çalışarak edindiği tasarrufu iki devlet yönetiminde Vergilendirilemez. Dünyada hiç bir ülkede yok ki, sürekli Prim yapan, kazanç getiren, her hangi bir Gayri Menkul Konut gibi varlıkların değer kazanmasının üzerinden Devlet kat kat kazanç gelir vergisi almış olsun, bunuda hatırlatmakta fayda var (Emlak Vergisi Dışında). Birileri gayri menkul almış parasını bu şekilde değerlendirmiş, birileri de Bankada tutmuş bu şekilde değerlendirmiş. Aslında gayri menkule yatırım yapan çok daha kazançlı karlı olduğu da açık. Zahmetsiz meşakketsiz risksiz bir kazanç sağlamakata. Oysa parasını bankada tutan ise riskli ve düşük kazançlı.

    Globalleşmenin kötü tarafı ülkeler arasında vatandaşını çok daha sömürmektir.
    Zira yeni teknolojilerin ortaya çıkışı ilkesiz ve ahlaksız işlerin yapılmasına imkan sağlamış ve yatırımcılara vergi kaçırma ve istismar edici vergiden kaçınma fırsatları sağlamıştır. Ancak geçmişten bu zamana dayanan Avrupalı Türk vatandaşları söz konusu olduğunda bu adil bir düzenleme olmadığı da bir gerçektir. T.C. Devleti bunları düşünmeden 6 Milyon avrupalı Türk vatandaşını ateşe atmıştır. Şimdi ayıkla princin taşını ayıklayabilirsen. Hükümet buna tez zamanda bir çare bulmalıdır. Sivil Toplum Kuruluşları hükümete artık yeter yaptığınız yanlışlar diyerek gereken cevabı vermelidirler.

    Yanıtla
    +0
    -0
  • Mert

    Ben bunları tam 30 yıldır söylüyorum Şafak kardeş. Almanya bu insanları yerel seçimlerde oy kullandırmıyor olmasının Demokrasiyle uzaktan yakından ilgisi olmadığı gibi, Avrupa’da yaşayan Türklerin de Türkiye genel seçimlerinde oy kullanmalarının önü kesilmelidir. Zira içimizde yaşayan tipik partizanlık yapan Münafık insanların var olduğunu biliyoruz. Neden mi böyle diyorum, ne yazıkki özü sözü bir olmayan bu tip münafık insanların herkesin çevresinde var olduğunu biliyorum. Münafıklık illa Din konusunda söylenecek bir terim kavram değildir. İnsanın özü ve sözü eylemi çeliştiğinde buna münafıklık alametlerinden denir.

    Ahlak, mantık, vicdan, hukuk, adalet, dürüstlük, akıl, mantık kullanma Allah’ın da kul’un dan istediği. İnsan abdestli hırsız, düzenbaz namazlı sahtekar, yüzsüz, hukuk tanımaz marazi insan istemiyorsak, önce bunları içselleştirmeliyiz ibadetler bunlarla anlam bulur, aksi halde bir hiçtir, Velevki namazı orucu hac umre ibadeti olsa bile.

    Kuran, bile hakkı hakikati inkar ve yanlışta ısrar edenleri manen kör, sağır, dilsiz, vicdansız (kalbi kararmış) ve yaşayan ölü olarak tanımlar.
    Ey âdemoğulları! Ben size, “Şeytana kulluk etmeyin, o sizin için açık bir düşmandır!” demedim mi? (Yâsîn 36:60)
    Ey insanlar! Allah´ın vâdi gerçektir, sakın dünya hayatı sizi aldatmasın ve o aldatıcı (şeytan) da Allah hakkında sizi kandırmasın! (Fâtır 35:5)
    Ey insanlar, Rabbinizden korkun ve babanın, çocuğunun cezâsını çekmeyeceği, çocuğun da babasının cezâsını çekmeyeceği (hiç kimse, kimsenin borcunu ödemeyeceği) günden çekinin. Allâh´ın va´di gerçektir. Dünyâ hayâtı sizi aldatmasın. O aldatıcı (şeytân), sizi Allâh hakkında (O´nun yumuşak davranmasına, mühlet vermesine güvendirerek) aldatmasın. (Lokmân 31:33)

    Şeytanın sizi aldatmasına izin vermeyin. Ey müminler! Size söyleyeceğim bu kadar. Zira şeytan sizin tek içinizde değil, en yakınınızda bile olabilir.

    Dolayısıyla, ara sıra ben merhum Aziz Nesin’i bu konuda eleştirmiyor da değilim, hani o biraz vicdanlı davranmış % 60 az söylemiş diye. Oysa türk milletinin yüzde 80’i aptal. Türkiyedekilerden vaz geçtim, Zira onlar avrupa ülkelerini görmediler diyorum. Avrupa ülkelerinde yaşayan demokrasinin hazını alarak hak hukuku kendisininde çok sevdiğini yaşadıkları ülkede SOL ya da Sosyal Demokrat partiye oy verdiklerini, Ancak söz konusu Türkiye olunca dindarlık gömleğini giyerek Muhafazakar AK partiye oy verdiklerini bilinen bir gerçek. Yazık yazık, yarım asırdır Avrupa’nın göbeğinde Almanya gibi bir ülkede içimizde yaşıyor olmaları ve kendilerini eğitememiş, yetiştirememiş geliştirememiş olmaları, Türkiye’den İn’den mağaradan geldikleri gibi kalmışlar hiç değişmemişler, tek yaptıkları hergün Fabrikaya giderek kart basıp düne kadar Mark, daha sonra Euro para kazanan ceplerine parayla dolduranlar. Her sene yaz tatilinde altında Jeep, Mercedes, BMW cebinde takoz gibi demet demet para dolduran, O sahil şeridi senin, bu sahil’de oteller benim hava atarak gezip gelen bir Türk topluluğu var içimizde. Türkiyedekilere gelince onlar da kıskanç, Avrupalı Türkleri çekemeyen, onları zengin gören bir başka tipik yaratıklar. Bunlar her sene izine tatile geliyorlar, Bin euro bozdurup doyasıya geziyorlar gibi haset duygular içindeler. Tabiri caizse ben bir Türk ve bir Müslüman olarak bu Türk topluluğundan bu milletin akletmeyen düşünmeyen kemikleşmiş şartlanmış zihniyetinden tiksiniyorum.
    Boşuna hiç kimse kendisini veya Millet olarak övmesin acaip tipik laf anlamayan bir milletiz. Vazgeçtim Porsche, Mercedes, BMW, Volkswagen gibi markaları. veya İtalyan’ın Ferrari, Lamborghini, Alfa Romeo, Fiat gibi eserleri üretmek. Başınız ağrıdığında baş ağrısını giderecek bir hap, kıçınızda mayasıl ağrısını dindirecek bir fitil dahi üretemeyen AKP Türkiyesi ne işe yarar, ne işe yararsınız?

    Yanıtla
    +0
    -0